Kancelariju za mlade osnovala je i opština Stari grad, a trenuto se radi na uređenju prostorija na Terazijama broj 45. Nakon uređenja, za šta je opština izdvojila oko 600.000 dinara, vrata Kancelarije za mlade biće otvorena za sve kreativne ideje i projekte mladih ljudi sa opštine Stari grad.

– Od Ministarstva omladine i sporta nedavno smo dobili 400.000 dinara za otvaranje kancelarije za mlade, što ćemo utrošiti na promociju i početna istraživanja, kako bismo saznali koji to problemi muče našu omladinu i na koji način bismo mogli da ih rešimo. Samo na našoj opštini nalazi se 12 srednjih škola. U kancelariji će raditi tri koordinatora, a radimo na tome da oformimo i Savet za mlade, koji bi trebalo da objedini predstavnike nevladinih organizacija mladih, centra za socijalni rad, doma zdravlja, škola, đačkog parlamenta i studenata. Time hoćemo da objedinimo sve sfere koje utiču na život mladih. Cilj nam je da donesemo i lokalni akcioni plan za mlade za Stari grad – kaže za Danas Raco Rista, član Opštinskog veća opštine Stari grad.

Mladi sa Starog grada u prostorijama Kancelarije za mlade moći će da se sastaju, organizuju predavanja, tribine, ali i druge aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari