Gradonačelnik Dragan Đilas juče je posetio OŠ „Mihailo PetrovićAlas“ u Starom gradu. Škola, koju pohađa oko 630 učenika, ove godine slavi 50 godina rada. Gradonačelnik je gostovao i na školskom radiju, gde se podsetio svojih đačkih dana, ali i ponovio opredeljenost gradske vlasti da ulaže u obrazovanje najmlađih.

– Ove godine počećemo izgradnju tri nove škole u gradu, a završavamo jednu u Novoj Galenici. Trudimo se da izgradimo fiskulturne sale gde god je to moguće i poboljšamo uslove boravka i rada u svim obrazovnim ustanovama. Upravo razmatramo mogućnost da najboljim đacima iz svake škole na kraju godine poklonimo po laptop računar – rekao je gradonačelnik Đilas.

Sve što se danas gradi i planira predstavlja ulaganje u budućnost u kojoj će najvažniju ulogu imati upravo današnji osnovci i srednjoškolci, rekao je Đilas, dodajući da će u narednih desetak godina Beograd imati dva nova mosta i prvu liniju metroa. Osnovcima iz škole „Mihailo PetrovićAlas“ gradonačelnik je obećao da će i Beograd poput evropskih metropola u narednih nekoliko godina dobiti prvi veliki zabavni park.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari