Nakon višedecenijskih problema sa prokišnjavanjem krova, Fakultet političkih nauka rešio je da sanira ovaj problem. Većnekoliko meseci intenzivno se radi na rekonstrukciji, odnosno, dogradnji petog sprata ove visokoobrazovne institucije. Rečje o najvećem projektu FPN, od njegovog osnivanja 1961. godine.


Zahvaljujući sredstvima iz NIP-a i podršci Ministarstva prosvete ali i drugih ministarstava, građevinska firma „Monterra“, iz Beograda, počela je sa dogradnjom petog sprata, što će omogućiti da 3.000 akademaca dobije bolje uslove studiranja i prijatniji boravak u ovoj ustanovi. Rečje o poslu vrednom 50 miliona dinara.

Milica Petrović, direktor inžinjeringa i projektni menadžer Monterre, kaže da je ovaj posao veoma značajan za ovu građevinsku kuću i da se trenutno postavlja noseća čelična konstrukcija krova. Praktično, krov koji je godinama prokišnjavao postaće prošlost. Biće ugrađen i panoramski lift i čitaonica koja će zauzeti 470 metara kvadratnih.

– Fakultet je poslednjih nekoliko godina imao manjih ulaganja, ali tek sada zahvaljujući sredstvima iz NIP godinu mogli smo da realizujemo ovako značajan projekat – kaže za Danas Miroslav Gujaničić, pomoćnik upravnika Fakulteta političkih nauka. U Monterri ističu da su u toku radovi prve faze koji će trajati 120 kalendarskih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari