Male princeze, prinčevi, vile, indijanci, pčelice, betmeni, buba-mare, pipi duge čarape, leptiri, gangsteri i mnogi drugi, takmičili su se za titulu najmaštovitije maske. Oko 250 maskiranih mališana proteklog vikenda takmičilo se na tradicionalnom humanitarnom dečjem maskenbalu, koji u organizaciji Opštinskog odbora Demokratske stranke Zvezdara, održan po trinaesti put u velikoj sali Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.


Konkurencija je zaista bile velika, a žiri je imao težak zadatak da odabere samo po jednu najlepšu u tri kategorije po uzrastu, kao i tri najoriginalnije maske.

Stručni žiri činile su četiri dame: Snežana Lakićević Stojačić, Nada Blam, Biljana Vilimon i Borka Božović. U prvoj kategoriji do četiri godine pobedila je maska „pčelica“, u grupi od 4 do 6 pobedila je „Snežana“, a u grupi najstarijih pobedila je maska „klovn sa rakunom“. Najoriginalnijom maskom proglašen je „sneško“ a drugo i treće mesto po originalnosti podelili su „mumija“ i „panker“.

Sav prihod od prodatih ulaznica, kao i preostali paketići sa ovog maskenbala namenjeni su za opremanje senzorne sobe za decu sa smetnjama u razvoju u OŠ „Boško Buha“ na Zvezdari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari