Na gradilištu na Adi Ciganliji večeras počinje nalivanje betona za temelj glavnog stuba mosta – pilona. U ovoj fazi radova predviđeno je da u Čukaričkom rukavcu budu usidrene skele preko kojih će se pumpama bezbedno transportovati beton, potreban za nalivanje temelja pilona koji će biti visok 200 i imati glavni raspon od 376 metara.

Ceo proces moći će, putem mrežnih kamera da se prati na internet strani www.savabridge.com.

Ovim povodom gradilište će večeras posetiti gradonačelnik Dragan Đilas, gradski menadžer Aleksandar Bijelić, pomoćnik gradonačelnika Dejan Vasović, sekretar Sekretarijata za saobraćaj Dragoljub Đakonović i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Boris Ranković.

Most će biti dug 929 metara i širok 45, imaće šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze. Maksimalna propusna moć mosta biće oko 12.000 vozila na sat, a glavnim projektom je predviđeno i provlačenje svih neophodnih vodova gradske komunalne i javne infrastrukture kroz konstrukciju mosta.

Prelazeći preko špica Ade Ciganlije, most će biti izgrađen sa kosim kablovima i jednim pilonom i povećaće kapacitet mreže, lokalnog i tranzitnog saobraćaja.

 

Bez plovidbe u Čukaričkom rukavcu

Čukarički rukavac će u potpunosti biti zatvoren za plovidbu od 16 časova, do petka po podne zbog izvođenja radova na izgradnji mosta na špicu Ade Ciganlije.

Svi brodovi, jahte i čamci, svi korisnici marina, sportskih klubova i privezišta, kao i sva pravna i fizička lica dužni su da u navedeno vreme poštuju sektor obustave, kako bi se izbeglo svako ugrožavanje bezbednosti plovidbe, izvođenja radova na vodi, ljudskih života i imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari