"Kosovo je Srbija", "Tajvan je Kina": Komunisti u Beogradu organizovali akciju povodom sutrašnje posete Si Đinpinga 1EPA-EFE/SERGEI BOBYLEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Aktivisti Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) raširili su u Beogradu transparente ispred zgrade Kineskog kulturnog centra na kojima piše „Dobrodošao predsedniče“, „Kosovo je Srbija – Tajvan je Kina“ i ulica „Kineskih žrtava NATO agresije“.

Oni su to priredili u čast kineskog predsednika Si Đinpinga, koji sutra dolazi u posetu Srbiji.To je urađeno simbolično ispred spomen ploče koja je posvećena kineskim žrtvama NATO bombardovanja kada je pogođena ambasada Kine, saopštile su te organizacije, uz priložene slike sa svoje akcije.

Oni traže da se ulica Trešnjinog cveta preimenuje u ulicu „Nevinih kineskih žrtava NATO agresije“.

Kineska ambasada je bombardovana 7. maja 1999. godine, poginula su tri kineska državljanina i nekoliko ljudi je ranjeno, a niko nije odgovarao.

Kina i Rusija, kako je saopšteno, „pružaju najveći otpor hegemoniji SAD-a i drugih zemalja koje su pre 25 godina izvršile agresiju na našu zemlju“.

„Srbija treba da napusti takozane ‘evropske integracije’ i da se okrene članstvu u savezima poput Briksa„, poručili su SKOJ i NKPJ.

Kineski predsednik je danas u Francuskoj, sutra dolazi u Beograd, a zatim putuje u Mađarsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari