Grad će izdvojiti više od 900.000 dinara za aktivnosti Dežurnog centra „Halobeba“. Novac će biti uplaćen Gradskom zavodu za javno zdravlje, u okviru koga radi telefonsko savetovalište čija je osnovna svrha pružanje pomoći trudnicama i roditeljima. Centar „Halobeba“ je počeo sa radom 3. decembra 2001. na inicijativu Unicefa, koji je sve do 2004. godine i finansirao njegov rad. Tada je brigu o ovom telefonskom servisu preuzeo grad.


– Grad podržava rad „Halobebe“ jer je od velikog značaja za sve mlade majke, porodilje i trudnice zato što mogu da dobiju savet 24 sata dnevno. Program će verovatno biti prebačen u neku od ginekoloških klinika, tako da će korisnice, pored saveta kompetentne medicinske sestre, moći da dobiju odgovore na svoja pitanja i od neonatologa, ginekologa i akušera. Tako će ova telefonska usluga postati još kompletnija – rekla je dr Dragana Jovanović, gradska sekretarka za zdravstvo.

U savetovalištu dežuraju iskusne patronažne i pedijatrijske medicinske sestre i lekari, koji ovaj posao obavljaju van svog redovnog radnog vremena. Neobavešteni ili zabrinuti roditelji informacije mogu dobiti i putem sajta www.halobeba.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari