Prolećni humanitarni bazar održan je nedavno u prostorijama Britanske internacionalne škole. Bazar je posvećen prvoj Međunarodnoj konferenciji distrofičara EAMDA. To je prvi skup EAMDA u Srbiji koji će biti održan u septembru ove godine.


– Britanska internacionalna škola već godinama organizuje humanitarne bazare na kojima smo prikupljali sredstva za Sigurnu kuću, decu bez roditeljskog staranja, operaciju Marka Teodorovića, paraolimpijku Borislavu Perić. Ove godine odlučili smo da pomognemo Udruženju distrofičara Srbije da obezbede sredstva za uspešnu organizaciju prve Međunarodne konferencije distrofičara. Zahvaljujem se svim učesnicima i posetiocima bazara i pozivam ih da i naredne godine budu sa nama – kazala je Aleksandra Keserović, direktorka škole.

Ova škola već punih 12 godina uspešno obrazuje u Beogradu učenike iz naše zemlje i inostranstva. Izlagači na bazaru bile su strane ambasade i humanitarne organizaciju u našem glavnom gradu, domaće kompanije i zainteresovani pojedinci na oko 20 različitih štandova. Srećni dobitnici na lutriji izvukli su niz zanimljivih poklona. među kojima i besplatno letovanje za osobe u Grčkoj, vikend za dve osobe u Hajatu, kao i niz drugih zanimljivih i vrednih nagrada. Učesnike bazara zabavljali su i igrači, plesači i muzičari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari