Gradonačelnik Beograda obrazovao je savetodavno telo osoba sa invaliditetom pri svom kabinetu, čiji je zadatak podizanje nivoa uslova i kvaliteta života invalida u Beogradu. Osnovni zadaci ovog tela biće obezbeđenje uslova za poboljšanje i omogućavanje dostupnosti javnog gradskog prevoza, uvođenje sistema personalne asistencije i efikasno uklanjanje arhitektonskih barijera, kao i promocija inkluzivnog obrazovanja i pomoć u njegovoj realizaciji.


Inkluzivan život biće promovisan uz medijsku kampanju, a biće uspostavljena i saradnja i koordinacija sa organizacijama osoba sa invaliditetom. Članovi saveta će pomagati u organizovanju domaćih i međunarodnih predavanja, tribina i druženja sa eminentnim stručnjacima iz raznih oblasti bitnih za funkcionisanje službi koje se tiču osoba sa invaliditetom, ali i rad sa građanima u rešavanju pojedinačnih problema.

– Savet će tražiti i načine kako da zaposli što veći broj osoba sa invaliditetom, kao i da im pozorišta, bioskope, državne i druge javne objekte učini pristupačnijima. Budući da ide leto, razmišljamo da na Adi Ciganliji napravimo rampu i uredimo plažu koju bi mogli da koriste invalidi – rekao je predsednik Saveta i odbornik Skupštine grada Darko Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari