Povodom napisa u nekim medijima o odgovornosti grada za divlje naselje kod Univerzitetskog sela, zamenik gradonačelnika Milan Krkobabićistakao je da je za sada prioritet raseljavanje nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela“ koji se često naziva „karton siti“.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu nema sredstava da raseli i nehigijensko naselje ispod „Gazele“ i naselje kod „Belvila“. Nama su prioritet socijalno ugrožene porodice ispod „Gazele“. One su prošle zdravstvene preglede, deca su završila pripremne programe, upisana su u školu, i to su porodice koje će biti raseljene. Sekretarijat za socijalnu zaštitu u svom budžetu nema novca da finansira raseljavanje divljeg naselja koje je u proteklih nekoliko meseci niklo kod Univerzitetskog sela. Sekretarijat će ove godine pomoći trudnicama, porodiljama, invalidima, deci, starima i nemoćnima. Nećemo ta sredstva preusmeriti na raseljavanje još jednog nehigijenskog naselja samo da bi gosti Univerzijade imali lep pogled kroz prozor – istakao je zamenik gradonačelnika. Zamenik gradonačelnika kaže da je ovo sportsko takmičenje bitno za našu zemlju i Beograd, ali da grad mora da vodi računa o svakom dinaru.

– Nemamo sredstava da sami raselimo i ovo nehigijensko naselje i nećemo to sami učiniti, ma koliki pritisak vršili na nas. I generalni sekretar Međunarodne asocijacije za univerzitetski sport izjavio je da nije tražio da se raseli nehigijensko naselje, većda ih zanima samo bezbednost učesnika i gostiju. Za njihovu bezbednost nadležno je Ministarstvo unutrašnjih poslova, i ja sam siguran da će oni taj posao obaviti valjano – poručio je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari