Rekord u Beogradu – 15.000 trkača

Ostavite komentar


  1. To što su opet, po ko zna koji put, blokirali grad, ukinuli prevoz, nema veze? Mora li se trčati po centru? Ne može na Adi Ciganliji, Košutnjaku…. Verovali ili ne ima nas koji radimo, bez obzira na vikend i praznike, i ovo maltretiranje oko prevoza nam uopšte nije potrebno!

  2. „Spektakularnih 15.000 trkača na ovogodišnjoj We Fly Belgrade trci najbolji je pokazatelj koliko je u našem gradu porasla kultura trčanja“ – to nije nikakad pokazatelj da je u Beogradu porasla trkačka kultura, prvo, jer je učestvovalo mnogo trkača i iz drugih gradova, drugo, trkačka kultura isto podrazumeva odnos ljudi koji žive u tom gradu prema trkačima i organizovanju trka na ulicama grada. To znači da mogu da istrpe da pojedine gradske ulice budu blokirane na sat-dva, da ih ima na stazi da navijaju itd. itd. Treće, 15.000 trkača na ovoj trci sa ovakvom organizacijom jednako je katastrofi! Ništa nije bilo predviđeno za toliki broj trkača – nenormalno dugo se čekalo na ulazu u taj Nike prostor, na pultu za preuzimanje majica, u garderobi, ispred kabina za presvlačenje, ispred toaleta, kojih nije bilo dovoljno. Čak mislim da sam više vremena provela čekajući nego trčeći trku. Ni ruta nije bila takva da može da prihvati toliki broj trkača. Gotovo pet minuta od oglašavanja početka trke smo šetali jer od mase nijemoglo da se trči, a i sve vreme tokom trke morao si da paziš da se sa nekim ne sudariš, da nekoga ne zgaziš i sl. Dakle, ograničiti broj učesnika! A na kraju krajeva, sam Beograd je grozan grad za organizovanje trka, nige zelenila, svuda samo beton, haotičan saobraćaj, nervozni vozači neprestano trube…

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.