Mladom muzičaru Dušanu Vukmiroviću, maturantu muzičke škole „Stanković“, Državna lutrija Srbije poklonila je juče saksofon u prostorijama Mitros mjuzika.

Vukmirović je jedini Srbin koji je dobio punu stipendiju za studiranje na prestižnom američkom Berkli Univerzitetu, ali i pored 28.000 dolara koliko vredi stipendija, njegov odlazak je i dalje neizvestan zbog obimne papirologije, visokih taksi, ali i brojnih vakcina koje mora da primi, a koje se u Srbiji ne daju.

Ipak, Dušan kaže da je ovaj instrument jedan veliki korak ka njegovom snu – studijama među prestižnim svetskim muzičarima

– Moj stari saksofon nije bio dobro naštimovan i ventili se nisu dobro zatvarali. To je bio instrument za mene. Novi saksofon izrađen je po standardima Berklija i savršen je, vrhunske izrade i siguran sam da ću za nekoliko meseci sviranja, osećati to jedinstvo i sa ovim instrumentom – rekao je Vukmirović koji je donedavno sredstva za život i dalje studije pokušavao da obezbedi svirajući džez prolaznicima Knez Mihailove ulice.

Dušan Vulović, direktor marketinga i korporativnih komunikacija Državne lutrije, izjavio je da je ovo državno preduzeće odlučilo da mladom Vukmiroviću pokloni instrument vrhunske izrade i najbolji u svojoj kategoriji, jer je u njemu prepoznala muzičara izuzetnog kalibra koji to zaslužuje.

– Smatram da je instrument deo ličnosti svakog vrsnog muzičara i sredstvo izražavanja njegove umetnosti. Dušan jeste izvanredan instrumentalista i nadamo se da će naš poklon pomoći u daljem razvijanju njegove muzičke ličnosti – izjavio je Vulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari