Šapić sa delegacijom Grada Moskve o unapređenju saradnje 1BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u Starom dvoru sa članovima delegacije vlade Moskve o unapređenju saradnje dva grada u oblasti kulture, privrede i obrazovanja, saopštila je beogradska vlast.

Teme sastanka bile su i promovisanje moskovskih proizvoda u Beogradu i Srbiji, podrška vlade Moskve srpskom biznisu u prestonici Rusije, pomoć grada Beograda u organizovanju novogodišnjeg Moskovskog sajma u Beogradu i razmena iskustava u pružanju javnih usluga građanima.

Šapić je posle sastanka rekao da su iskustva velikih gradova dragocena za Beograd i dodao da se odnosi naroda i država menjaju, ali da je odnos srpskog i ruskog naroda „nepromenljiv u poslednjih nekoliko vekova“.

„Mi, kao mala zemlja, teško da možemo Rusiji na bilo koji način da pomognemo, ali treba da se zna da se odnos dva naroda ne menja, što je za poštovanje. Mislim da Rusija nikada neće imati ovakvog prijatelja u srcu Evrope“, kazao je Šapić.

Zamenik šefa Odeljenja za spoljnoekonomske i međunarodne veze grada Moskve Jevgenij Borisovič Dridze zahvalio je na gostoprimstvu, navodeći da „uvek zna“ da ih u Srbiji dočekaju prijatelji.

On je izrazio uverenje da će se saradnja sa srpskim biznisom proširiti u Moskvi i pohvalio je Šapića, navodeći da je „očigledno da veoma ceni veze dva naroda“.

„Sada jeste teško vreme za nas, ali vidimo ko su naši pravi prijatelji. Zato računam na to da ćemo proširiti našu saradnju i u narednim godinama“, naveo je Borisovič Dridze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari