Na Novom Beogradu juče je otvoren prvi privatni Kliničko bolnički centar u Srbiji – „Beogradski KBC“, koji raspolaže sa sedam najsavremenijih operacionih sala.

Direktor Beogradskog KBC Miljko Ristić kazao je da će novootvorena ustanova, pružanjem zdravstvene nege na najvišem nivou, doprineti kompletnom zdravstvenom sistemu i statusu pacijenata u Srbiji. Pacijenti će na jednom mestu dobiti kvalitetno lečenje i uslugu po uzoru na zemlje sa najjačim zdravstvenim sistemom, rekao je Ristić i dodao da će u narednom periodu u toj klinici biti zaposleno 140 ljudi.

Beogradski KBC, koji se nalazi u Ulici Milutina Milankovića 3, prostire se na 6.000 kvadratnih metara.

U Centru se nalazi sedam najsavremenijih operacionih sala opremljenih za izvođenje najkomplikovanijih hirurških procedura iz oblasti kardiohirurgije, vaskularne abdominalne, ginekološke, laparoskopske, urološke, onkološke, ortopedske, estetske i oftalmološke hirurgije.

KBC raspolaže sa dve intezivne i dve poluintezivne nege, bolesničkim sobama i luksuzno opremljenim aprtmanima, a ukupan kapacitet bolnice je više od 60 postelja. Prvi put su u regionu pod jednim krovom objedinjeni centar za radiološku dijagnostiku sa najsavremenijom opremom (magnetna rezonanca poslednje generacije, multislajs skener, rendgen, mamograf, ultrazvučna dijagnostika) i invazivna radiologija – angio sala, piše u saopštenju iz „Beogradskog KBC“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari