Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da ne prihvata mogućnost da bude usvojena ostavka v.d. direktora Sportskog centra „Tašmajdan“ Milana Petrovića.

On je istovremeno podržao Petrovićeve napore da obezbedi nesmetano funkcionisanje te ustanove. „Apsolutno sam saglasan sa izjavama koje viđam u štampi ovih dana da se situacija u SC „Tašmajdan“ mora rešiti i na postojeće stanje staviti tačka. Zbog toga kao gradonačelnik podržavam napore direktora da obezbedi nesmetano funkcionisanje Sportskog centra i da se prevaziđu svi problemi. Takođe, razumem njegov čin da ponudi ostavku – kazao je Đilas.

Gradonačelnik je podsetio da je grad uvek, u skladu sa mogućnostima, pomagao sve one koji su promovisali Beograd, ceneći dostignuća i njihov značaj. Đilas je kazao da je grad uvek nagrađivao sportske kolektive, posebno Partizan koji je drugu sezonu zaredom ostvario vrhunski rezultat, ali i naglasio da to nije opravdanje za dugovanja.

– Nedopustivo je da samo košarkaški klubovi Sportskom centru Tašmajdan duguju 30 miliona dinara, jer upravo to ugrožava njegovo funkcionisanje i dalji rad. Zbog toga i ne prihvatam mogućnost da ponuđena ostavka Milana Petrovića bude usvojena – naveo je Đilas.

Podsećamo, vršilac dužnosti generalnog direktora Sportsko rekreativnog centra „Tašmajdan“ Milan Petrovićpodneo je ostavku uz obrazloženje da „smatra da je trenutna situacija u kojoj se višegodišnji dužnici SRC Tašmajdan nagrađuju igranjem u Beogradskoj areni i nemogućnost da legalnim i principijelnim sredstvima pritiska na dužnike utiče na to da ta kuća posle više godina ponovo stane na svoje noge, za njega je neizdrživa, ali i da se kosi sa njegovim osnovnim i moralnim načelima“, navodi se u tekstu ostavke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari