Da li predložena vlada podseća na doba Miloševića, radikala i julovaca? 1foto EPA/SRĐAN SUKI

Nastavak sednice Skupštine Srbije o izboru nove Vlade protiče u uzajamnim optužbama poslanika vlasti i opozicije za povrede poslovnika ali i za stranačko „preletanje“.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić upozorio je da je u ekspozeu mandatara Miloša Vučevića borba protiv kriminala i korupcije „poslednja tačka“.

„U ekspozeu Ane Brnabić u prvom mandatu borba protiv kriminala i korupcije bila je druga tačka, u drugom ekspozeu već je bila treća tačka a u Vašem ekspozeu gospodine Vučeviću, borba protiv kriminala i korupcije je poslednja tačka. Meni je jasno dokle će ići Vaša Vlada, dalje u kriminal. Borba protiv kriminala i korupcije Vam je zadnja rupa na svirali“, rekao je Aleksić.

Kazao je da ga predloženi kabinet podseća na „doba Slobodana Miloševića, SPS-a, radikala i JUL-a“.

„Eno Milice Zavetnice koja je juče govorila da ste izdajnici a sad je kandidat za ministra. Ode patriotizam za ministarsku fotelju“, kazao je predsednik Narodnog pokreta Srbije.

Aleksić je pokazao fotografiju na kojoj se po njegovim rečima, mandatar pozdravlja sa „narko-dilerom Snajperom“, odnosno Slobodanom Milutinovićem iz Novog Sada koji je po Interpolovoj poternici nedavno uhapšen u Španiji.

„Nema napretka u Srbiji dok ne odgovaraju ljudi kao što ste vi“, kazao je Aleksić.

Optužbe predsednika NPS Vučević je odbacio, navodeći da je fotografija sa zvaničnog prijema u Gradskoj kući Novog Sada kada je kao gradonačelnik primio rukovodstvo i igrače lokalnog fudbalskog kluba Kabel.

„Rukovao sam se tad sa 30-40 ljudi, nisam birao ko će biti na prijemu ispred tog kluba, niti sam gledao biografije niti vršio bezbednosne provere lica koja su prisustvovala“, rekao je Vučević.

Mandatar je dodao da je u vreme dok je bio gradonačelnik Novog Sada a dok je ministar unutrašnjih poslova bio Aleksandar Vulin, ; Milutinović uhapšen i „više meseci držan u pritvoru“.

„On je osuđen i zbog toga je pobegao iz Srbije i po našoj poternici je uhapšen u Španiji. Pa da li stvarno mislite da se tako nekom pomaže? Ne bih voleo da mi iko ikada pomaže kao što vi kažete da sam ja pomagao Milutinoviću“, rekao je Vučević.

Dešavanja u Skupštini pratite uživo na Danasovom portalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari