„U Gradskoj upravi 99 odsto zaposlenih pošteno radi svoj posao i ja ću stajati iza njih, a protiv preostalih jedan posto ću se boriti da ne ruše imidž grada. Ovo je zajednička borba i očekujem da tako bude i ubuduće“. Ovo je juče izjavio gradonačelnik Dragan Đilas na sastanku sa predstavnicima sindikalne organizacije Gradske uprave. Sastanak je iniciran kako bi se otklonili nesporazumi koji su nastali razmenom pisama gradonačelnika i sindikata Gradske uprave.


Predstavnici sindikalne organizacije Gradske uprave, rekli su da najveći broj zaposlenih u Gradskoj upravi radi svoj posao odgovorno, pošteno i u interesu građana. Oni su istakli da u slučaju kada postoji povreda radne discipline i rad suprotan pravilniku, sindikat ne može stati iza takvih ljudi, ali da se protive uopštavanju i stvaranju utiska da su svi zaposleni u Gradskoj upravi takvi.

– Primedba da se nakon svakih izbora, iz uglavnom političkih razloga, povećava broj zaposlenih je na mestu, i obaveštavam vas da je u pripremi zakon koji će ovakve pojave u budućnosti sprečiti. Trenutno u zakonskim rešenjima nemamo osnov da ljudima koje su dovele stranke, uskratimo radno mesto. I ja se zalažem da se napravi razlika između onih koji su svoj radni vek posvetili gradu Beogradu, i političkih predstavnika, koji danas jesu, a sutra nisu na vlasti – rekao je Đilas.

Predstavnici sindikata uverili su gradonačelnika da će imati svu podršku njegovih članova u svim projektima koje grad sprovodi, bez politikanstva i bilo kakvog podrivanja i ponudili zajednički rad na izradi pojedinačnih kolektivnih ugovora koji bi na minimum smanjili bilo kakav nesporazum u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari