Prihvatilište za decu i omladinu proslavilo je juče 51 godinu rada. U ovoj socijalnoj ustanovi, kako ističu nadležni, tokom godine se usvajanjem ili odlaskom u hraniteljske porodice zbrine i do 600 mališana.

– Dolazite sa različitih mesta, pratile su vas različite sudbine. Ovde ste sa dobrim ljudima, koji žele da vam pomognu. Iskoristite tu priliku i mogućnost da dobijete novu šansu u životu, jer svako od nas je zaslužuje – rekao je Milan Krkobabić, koji je prisustvovao proslavi u Studentskom domu „4. april“.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukićistakao je da Prihvatilište za decu i omladinu ima tri prihvatne stanice, u Zvečanskoj, Božidara Adžije i Bulevaru oslobođenja, u kojima su smeštena deca do 18 godina. On je dodao da su kapaciteti u svakoj od njih trenutno puni.

– Od 400 do 600 dece svake godine prođe kroz ovu socijalnu ustanovu i bude trajno zbrinuto odlaskom u hraniteljske porodice ili usvajanjem. Deca koja prođu kroz Prihvatilište nastavljaju da se razvijaju i postaju korisni građani ovog društva. Tokom prve godine nakon njihovog odlaska iz Prihvatilišta, stručnjaci Centra za socijalni rad ih obilaze, prate ono što oni rade i ispravljaju eventualne greške – rekao je Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari