Predstavnici Fonda „Ana i Vlade Divac“ i restorana Litl Bej, organizovali su prvu donatorsku večeru u okviru zajedničke humanitarne akcije da se prikupe sredstva za zbrinjavanje jedne od mnogih izbeglih porodica, koje još uvek žive u kolektivnim centrima u Srbiji. Domaćini Snežana i Vlade Divac, i Dejan Bogdanović, direktor restorana Litl Bej, ugostili su brojne ugledne ličnosti iz privrede i javnog života.


Gosti su uživali u nastupu poznatog britanskog baritona Tobija Simsa, koji je izveo pravi operski šou, uključujući u svoj program sve goste u restoranu. Pored donacija gostiju, sredstva za zbrinjavanje porodica izbeglih i raseljenih, prikupljena su i aukcijom francuskih vina iz limitirane serije.

– Zahvaljujemo se svim gostima i prijateljima koji su se odazvali pozivu i dali svoj doprinos da još jedna porodica dođe do sopstvenog krova nad glavom i započne nov i kvalitetniji život. Šestočlana porodica Voštić, koja je pre deset godina ostala bez svog doma i trenutno živi u kolektivnom centru, prva je porodica za koju prikupljamo novac u zajedničkoj akciji sa restoranom Litl Bej. Ukoliko se akcija prikupljanja novca ovako nastavi, izvesno da će ova porodica Novu godinu dočekati u novoj kući – rekla je Snežana Divac, osnivač i predsednica Upravnog odbora Fonda.

Vlade Divac je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva gostiju koji su svojim donacijama pomogli da akcija „Možeš i Ti“ traje, i da 100 porodica na taj način bude zbrinuto u novim domovima.

Zajednička akcija Fonda i restorana počela je 1. oktobra i trajaće do 31. decembra, a pored planirane tri donatorske večere, svi zainteresovani mogu svakog ponedeljka u ovom periodu da za naručenu hranu u Litl Bej restoranu i plate onoliko koliko žele, odnosno da doniraju kupovinu kuće za porodicu Voštić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari