Problem sa parkiranjem automobila na Vračaru, moguće je trajno rešiti samo izgradnjom novih, pre svega podzemnih garaža. Rukovodeći tim opštine Vračar svestan je da su sva druga rešenja privremena, ali i da je neophodno zajedno sa građanima raditi na smanjivanju problema parkiranja automobila, navode u ovoj opštini.


Prethodne godine, na inicijativu građana uvođenjem zonskog parkiranja rešen je problem u delu Vračara između ulica Knjeginje Zorke, Mekenzijeve, Beogradske i Bulevara kralja Aleksandra. Više od 80 odsto građana se u anketi koja je prethodila, izjasnilo za uvođenje zona parkiranja i u saradnji sa JKP Parking servis ova akcija je uspešno sprovedena.

Na osnovu ovog iskustva rukovodeći tim opštine Vračar predlaže da se zonsko parkiranje automobila proširi na veći deo Vračara, odnosno na blok od ulice Knjeginje Zorke do Crvenog krsta, koji bi bio oivičen ulicama Mekenzijevom, Cara Nikolaja II, Mileševskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Vojvode Šupljikca i Žičkom.Predsednik Opštine Branimir Kuzmanović poslao je na adrese više od deset hiljada domaćinstava upitnik, putem kojeg građani iz ovog dela Vračara mogu da se izjasne o predlogu za uvođenje zonskog parkiranja u delu od Knjeginje Zorke do Crvenog krsta.

Popunjeni upitnik građani mogu da pošalju poštom ili da ga donesu u opštinu Vračar. Na osnovu analize upitnika utvrdiće se predlozi za uvođenje zonskog parkiranja, jer opština želi da radi samo ono što je u interesu građana Vračara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari