U okviru kampanje „Za bolji i bezbedniji saobraćaj u Beogradu – bezbednost motociklista“ juče je je održana promotivna vožnja motociklista. U pratnju Uprave saobraćajne policije, svoje dvotočkaše vozili su od opštine Novi Beograd do Slavije jer su to dva kružna toka na kojima su motociklisti najugroženiji.


– Cilj kampanje je da se promoviše bezbedna vožnja, ali i poveća bezbednost motociklista jer su oni, u odnosu na njihov broj i broj nezgoda, danas najugroženija kategorija u saobraćaju. Na ovaj način obraćamo se i njima, ali i drugim učesnicima u saobraćaju da obrate pažnju na motocikliste – rekao je Dragoljub Đakonović, sekretar za saobraćaj.

U poslednja tri meseca u saobraćajnim nezgodama poginulo je petoro motociklista i troje biciklista, a prošle i pretprošle godine po 20 vozača dvotočkaša.

– Vozači motora, kojih je na našim ulicama sve više, treba da budu svesni svih rizika i opasnosti koje postoje i zbog toga treba naročito da poštuju sve zakonske propise. Njih će biti sve više jer motor spada u jeftinije prevozno sredstvo i voziće ih mlađi ljudi. Novi zakon o saobraćaju, čija će primena početi sledeće godine, striktno je propisao i kakvu opremu moraju da nose prilikom vožnje – rekao je Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd. Promotivnu vožnju organizovao je Sekretarijat za saobraćaj, uz podršku Uprave saobraćajne policije, Moto asocijacije Srbije i opštine Novi Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari