Žigmanov (DSHV): Novi mandat u vladi Srbije biće i nadalje posvećen unapređenju ljudskih prava 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov saopštio je da će njegov novi ministarski mandat u vladi Srbije premijera Miloša Vučevića biti posvećen unapređenju ljudskih prava.

Žigmanov je danas izabran za ministra vlade Srbije za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog a isti mandat imao je i u prethodnoj vladi premijerkre Ane Brnabić.

On je ocenio je da je to „potvrda da je u prvom mandatu predano, posvećeno, odgovorno i kompetentno vodio ministarstvo“ i to, kako je naveo, „sprovodeći državnu i politiku vlade Srbije i ostvarujući pozitivne rezultate i brojne proklamovane ciljeve“.

DSHV je saopštila i da se Žigmanov zahvalio Vučeviću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na poverenju da i u novom mandatu vlade vodi ovo ministarstvo.

„Držeći se dosadašnjih postulata i načela u radu, novi mandat…biće i nadalje posvećen unapređenju ljudskih prava, razvoju položaja nacionalnih manjina te stvaranje ambijenta u kojem vrednosti dijaloga i tolerancije moraju biti neprikosnovene“, naveo je.

Žigmanov je rođen je 1967. u Tavankutu, diplomirao je filozofiju u Novom Sadu a živi u Subotici.

Predaje istoriju filozofije na Teološko-katehetskom institutu Subotičke biskupije.

Bio je poslanik u Narodnoj skupštini Srbije od 2016. do 2020. godine a predsednik je DSHV od 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari