Crkvi vraćeno 98 odsto imovine, 65 miliona evra Savezu jevrejskih opština

Ostavite komentar


  1. Da li ga je neko priupitao zasto ne donose resenja po sudskim presudama, i koliko ima slucajeva da su izgubili na sudu?

    1. Ja sam sa advokatom kontaktirao u vezi tuzbe zbog diskrinacije u vracanju polj.zemljista jer su crkvi i gde je bilo komasacije vratili zemlju t.j. obestetili 100% a meni nude 10 do 15% na vise godina obveznice kaze advokat da se dobija zbog diskriminacije i on bi uzeo 10% po naplati od drzave

  2. Sada da SPC plaća 98% poreza na zaradu i imovinu, a građani Karađorđevići da se, sa sve rođacima, isele iz Belog dvora.

  3. A muslimanima? Ako je Srbija sekularna država zašto muslimanima ne vrate oteto od strane komunista? Ne, nego su putem obavestajnih agenata podeljeni na dve IZ, kako im nikad ne bi vratili imetak, i kako bi se uništili između sebe. Ali Bozja volja je bila da je autentična IZ još jača, i da je njen bivši lider dr. Muamer u vlasti. Čudni su putevi Božiji… A imovina će se vremenom, ipak, kad tad vratiti.

  4. Zašto mi brisete komentar? Šta je tu neispravno rečeno. Čemu ta ružna cenzura? A predstavljate se kao da ste realan i pravedan medij?

  5. A Islamskoj zajednici u Srbiji jedna zgrada u Novom Pazaru , ni jedan posto imovine. To je odnos prema Bosnjacima u Srbiji.

  6. Nakon burazerske privatizacije, dobili smo burazersku restistuciju.
    Vraća se samo onom ko podmaže, rođacima vlastodržaca i strancima, ostalim građanima nakon 7 godina rada Agencije – ništa.

  7. E sve sam ocekivao ali da Danas ne objavljuje komentare koji pominju odluke Ustavnog suda kojima je utvrdjeno krsenje ljudskih prava gradjana od strane Strahinjine agencije nisam. Da ponovim svima onima kojima nije vracen udeo naslednika koji nisu podneli zahteve za restituciju, odlukom Ustavnog suda utvrdjena je povreda ustanog prava na pravicno sudjenje zbog arbitrerne odluke agencije, ministarstva finanisja i Upravnog suda koji samo prepisuje odluke prethodnika, da taj udeo niko nije trazio i iz tog razloga ga oni ne vracaju korisnicima restitucije tj. naslednicima bivseg vlasnika koji su podneli zahteve i trazili celokupnu imovinu na osnvu prilozenih rasenja o nacionalizaciji. Na ovaj nacin je sigurno nekoliko hiljada ljudi agencija i ministarstvo zelelo da osteti, ali da ne duzim vise jer ste i prosli komentar obrisali, a to treba da bude vest za prvu stranu. Svi osteceni treba da se pozovu na Ustavnu zalbu Uz.9103/2016 i traze ponavljanje postupka i povrate svu oduzetu imovinu u naturi ili celokupan iznos naknade za oduzetu imovinu koja se ne moze vratiti u naturu u skladu sa katostrofalnim zakonskim odredbama, koje kao da su komunisti pisali kad su oduzimali a ne demokrastka vlast koja navodno vraca i ispravlja nepravdu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.