Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović nastupaće ove nedelje na turniru u Istbornu gde je postavljena za šestog nosioca, a protivnica u prvom kolu biće joj neka od igračica koja će plasman u glavni žreb izboriti kroz kvalifikacije.

Ivanovićeva je prošle godine poražena u drugom kolu od Venus Vilijams što znači da ove godine neće braniti veliki broj poena za WTA listu. U Istbornu pored Ivanovićeve nastupa još nekoliko vrhunskih teniserki kao što su Agnješka Radvanska, Petra Kvitova i Karolina Voznijacki. Bojana Jovanovski je na ovom turniru izborila plasman u drugo kolo kvalifikacija pošto je sa 2:0 (7:6, 6:3) savladala Amerikanku Varvaru Lepčenko.

Dok se Ana pripremala za sezonu na travi, Jelena Janković je nastupala u Birmingemu. Meč koji je trebalo da bude završen u petak pobednika je dobio tek u nedelju, a razlog je naravno kiša koja neumorno pada tokom celog turnira. Jankovićeva je uspela da se plasira u polufinale na jednom od pripremnih takmičenja za treći grend slem sezone, a u četvrtfinalu je savladala Japanku Misaki Doi, 115. teniserku sveta, sa 2:0 (6:3, 6:4). Druga teniserka Srbije po plasmanu na WTA listi u polufinalu je sinoć igrala sa Kineskinjom Ži Ženg. Jankovićeva bi ove nedelje trebalo da igra na turniru u Den Bošu, a protivnica u prvom kolu biće joj Šveđanka Sofija Arvidson.

Troicki igra u Den Bošu

Viktor Troicki pridružiće se Jeleni Janković u holandskom Den Bošu gde je postavljen za drugog nosioca, iza Španca Davida Ferera. Treći reket Srbije sastaće se u prvom kolu sa Belgijancem Havijerom Malisom, nekada 19, a sada 83. teniserom na ATP listi. Ukoliko savlada prvu prepreku u drugom kolu čeka ga bolji iz duela Ivan Dodig – Paolo Lorenci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari