Mada njegovi izabranici, prvi put skupljeni samo četiri dana pre utakmice, nisu baš mnogo pokazali u izgubljenom prijateljskom duelu sa Poljskom (0:1) selektor najbolje srpske fudbalske reprezentacije Radomir Antić tvrdi da je provera velikog broja debitanata iz najboljih domaćih i nekoliko stranih klubova, u Beleku, poslužila svrsi.

 

– Organizovanje ovog gostovanja i utakmice definitivno je imalo smisla. Imali smo mnogo lepih i važnih pobeda poslednja četiri dana pre rezultatskog poraza od Poljaka. Zato sam, ma koliko to zvučalo paradoksalno, pošto je nama ishod uvek bitan, zadovoljan u porazu. Da je za četiri treninga moguće napraviti neke fudbalske stvari, onda bi naša profesija bila laka. Nismo puno toga stigli napraviti, ali je ekipa pozitivno odreagovala na rad i ambijent u reprezentaciji, što me jako raduje, jer je to bila jedna od naših najvažnijih ideja. S druge strane, poraz je došao u pravi čas. Da vidimo kako će se igrači ponašati u takvoj situaciji, kao i da sve strukture, mislim prvenstveno na Savez i javnost, vrati malo u realnost posle dobro odrađenog prvog dela kvalifikacija za prvenstvo sveta u Južnoj Africi. Potrebno je da u svakom trenutku znamo gde smo, ko smo i šta nam je raditi ubuduće – objašnjava nam Radomir Antić, strateg „orlova“, koji su s njim pre ove provere ostvarili tri pobede (Farska Ostrva, Litvanija, Austrija) u borbi za SP, trijumf u netakmičarskom susretu sa Bugarskom i poraz od Francuske, u mondijalskim kvalifikacijama.

l Da li ćete i koga od ovom prilikom testiranih igrača priključiti najjačoj postavi?

– Definitivno smo imali priliku da se uverimo u određene mogućnosti igrača koji su odradili ovu akciju, ali potrebno je još vremena za konačne sudove. Nikome nisu zatvorena vrata, sve ćemo ih pratiti i u zavisnosti od procena i potreba priključivati. Ali, ne kao alternativna rešenja, nego kao pojačanja.

l Pre utakmice ste izrekli niz pohvala na račun mladog Matića iz Košica. Oduševio vas je?

– Radi se o izuzetno talentovanom fudbaleru, ali i specifičnoj ličnosti jakog karaktera. Vrlo cenim njegovu odluku da probu u Midlsbrou pretpostavi debiju u A timu. Oduševio me taj njegov pristup reprezentaciji. Ne samo zbog toga, smatram da je velika budućnost pred njim, a ja sam retko grešio u takvim procenama.

l Ko je još po vašem trenerskom ukusu?

– Matić sigurno nije jedini, ali bilo bi nekorektno navoditi imena. Da drugi ne bi pomislili kako nisu prošli selekciju. Njihove igre po klubovima ostaju pod našom lupom.

l Da li ćete i turnir na Kipru u februaru iskoristiti za dopunsko selektiranje ili ćete se, ipak, osloniti na proverene snage?

– S obzirom na to da je turnir zakazan u terminu predviđenom kalendarom FIFA imaću mogućnost i pravo da pozovem igrače iz svih liga. To ću i učiniti, jer će nam te utakmice biti poslednja provera pred vrlo važan kvalifikacioni meč sa Rumunijom, krajem marta. A, rada na igri nikada dosta – najavljuje Antić.

 

Partizanov kalendar u prodaji

Fudbalski klub Partizan pustio je juče u prodaju oficijelni klupski kalendar, na kojem su, kroz fotografski objektiv i na luksuznom papiru, zabeleženi svi bitniji momenti u, njemu veoma uspešnoj, 2008. godini. Navijači osvajača šampionske titule i Kupa u prošloj sezoni, lidera tekućeg šampionata i jedine srpske ekipe koja je ove jeseni odigrala 10 mečeva u Evropi, ali i ostali zainteresovani mogu ih (kao i do sada) kupiti u zvaničnim radnjama FK Partizan i putem klupskog sajta, ali i prvi put na nekom od 10.000 prodajnih mesta Štampe, u Srbiji i regionu. Cene su 350 dinara (B 2 format dostupan na kioscima) i 450 dinara, koliko košta luksuzniji B 3 format, koji se distribuira preko klupskih šopova. O. N.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari