Nakon ispaljenih ćoraka u omiljenoj disciplini vazdušni pištolj, Zorana Arunović imaće danas, u društvu Jasne Šekarić, novu priliku da se kroz kvalifikacije (10.00) domogne finala (16.30), a zatim i da čudesnim serijama eventualno osvoje jednu od medalja. Disciplina malokalibarski pištolj 30 plus 30 metaka ne leži u potpunosti Arunovićevoj, dok je Šekarićka na osnovu izuzetnog iskustva u nešto boljoj poziciji.

U toku priprema za Olimpijske igre, prema rečima same Arunovićeve, stručni deo tima stavio je podjednak akcenat na obe discipline.

– Tačno je da mi vazdušni pištolj više odgovara i da sam u toj disciplini polagala više nade da se mogu domoći jedne od medalja. Ipak, u toku priprema podjednako sam „kao konj“ vežbala i gađala iz vazdušnog, kao i iz malokalibarskog pištolja. Neću se predati niti sam razočarana sedmim mestom u disciplini vazdušni pištolj – jasna je Arunovićeva.

Šekarićka je takođe u karijeri mnogo više uspeha postigla gađajući iz vazdušnog pištolja. Ipak, daleke 1988. godine u Seulu okitila se bronzanom medaljom pucajući iz malog kalibra. Veliko je pitanje u kakvoj je formi naša najuspešnija aktuelna sportistkinja kojoj su Olimpijske igre u Londonu, upravo sedme u karijeri.

– Za sada se stvari odvijaju željenim tokom. Zlatić je na startu gađanja bio nešto nesigurniji, ali je kasnije dokazao da zaslužuje medalju. Očekuju nas novi izazovi, optimista sam i nadam se dobrim rezultatima – istakla je Šekarićka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari