Sedam kola pre kraja prvenstva Španije nemoguće je ni naslutiti koji će tim osvojiti šampionsku titulu. Istina, Atletiko će u subotu dočekati Viljareal kao lider prvenstvene tabele, ali tu poziciju ozbiljno ciljaju „večiti“ rivali Barselona i Real.

„Jorgandžije“ će najverovatnije biti oslabljene neigranjem Dijega Koste, koji je povredio butni mišić u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona upravo protiv Katalonaca, a čak i da se oporavi teško da će Dijego Simeone rizikovati sa njim u timu pred revanš u evropskoj eliti. Barselona će dva sata kasnije ugostiti poslednjeplasirani Betis, s kojim ne bi trebalo da ima bilo kakvih problema. U defanzivnoj liniji ekipe Herarda Martina zbog povrede neće biti Žerara Pikea, što će samo „produbiti“ rupu nastalu odsustvom Karlosa Pujola. Ipak, Mesi i Nejmar, uz pomoć ostalih saigrača, imaju kvalitet kojim bi prvenstveni duel mogli da pretvore u lakši trening pred ponovni sudar sa Atletikom u Ligi šampiona. Subotnje partije pretendenata na titulu zatvoriće Real u Baskiji, gde će ga ugostiti Sosijedad, kojem ne nedostaju ambicije. Naime, ovosezonski učesnik evropske elite ima za cilj da se do kraja takmičenja dokopa četvrte pozicije, a za to će mu biti neophodno da „skine“ skalp i ekipama većeg kvaliteta. Ipak, „kraljevski klub“ ne sme sebi dozvoliti novi kiks, koji bi ga dodatno udaljio od vodećeg tandema pred sam finiš sezone.

Zanimljiva je i borba za trofej u Premijer ligi. Liverpul je iskoristio kiks Čelsija i sada sa prve pozicije ulazi u duel sa Vest Hemom, dok će „plavci“ sa Nemanjom Matićem i Branislavom Ivanovićem protiv Stouka pokušati da isperu „fleku“ nastalu nakon poraza od Kristal Palasa. Mančester siti sa Aleksandrom Kolarovim i bez povređenog Matije Nastasića ima četiri boda i dva meča manje u odnosu na lidera, a u premijernom susretu 33. kola igraće na svom terenu protiv Sautemptona. Juventus će vodeću poziciju u italijanskoj Seriji A braniti tek u ponedeljak protiv Livorna, Borusija iz Dortmunda će sa Milošem Jojićem protiv Volfsburga tražiti pravu formu pred revanš četvrtfinala Lige šampiona sa Realom, dok će Pari Sen Žermen protiv Remsa proveriti na koliko se stepeni hladi šampionski šampanjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari