Gradski budžet za narednu godinu biće 21,3 milijarde dinara, što je za 12,2 odsto manje u odnosu na ovogodišnji, stoji u predlogu odluke koja će se naći na današnjoj Skupštini grada.


Ukupni prihodi grada projektovani su na 19,258 milijardi dinara, dok je 2,044 milijarde neutrošenih dinara preneto iz prethodnih godina, stoji u odluci dostupnoj na internet prezentaciji Grada. Subvencije preduzećima i ustanovama smanjene su za trećinu i iznosiće 2,63 milijarde dinara. Odlukom je predviđeno i ukidanje naknade za korišćenje građevinskog zemljišta.

Za narednu godinu, tako, planirano je da budžet bez izvornih prihoda njegovih korisnika bude za jedan procenat veći od ovogodišnjeg i iznosi 18,615 milijardi dinara. Poreski prihodi planirani su na skoro 12 milijardi dinara, a neporeski na 3,329 milijardi dinara, dok ostatak čine donacije, pomoći i transferi s drugih nivoa vlasti u ukupnom iznosu od 1,403 milijarde i primanja od 1,885 milijardi dinara. Iznos budžeta uprava za inspekcijske poslove, kao i upravi za komunalne smanjeni su za oko 20 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari