Najinteresantniji par četvrtine finala Svetskog prvenstva u košarci (bez obzira na ishode sinoćnih mečeva) jeste duel između Sjedinjenih američkih država i Slovenije, koji se igra sutra u Barseloni, i to ne samo zato što su Amerikanci zbog atraktivnih poteza i velikog broja poena uvek zanimljivi za gledanje, već ovaj meč, za razliku od šest prethodnih koliko je novi „Drim tim“ odigrao u Španiji, može da ima i rezultatsku neizvesnost.


Naime, Ameri su i pored ubedljivih trijumfa, protiv po kvalitetu nedoraslih im protivnika, ipak pokazali da su ranjivi.

Ekipa koju je Majk Kžiževski „skrpio“ nakon povreda i otkaza velikog broja superzvezda, po prvi put od kada NBA profesionalci nastupaju za nacionalni tim (Olimpijske igre 1992. godine, takođe u Barseloni), nije prvi favorit za zlato. Španci su strahovito jaki i jedva su dočekali priliku da se velikom rivalu osvete za poraze na OI u Pekingu (2008) i Londonu (2012). Ipak, nakon svega viđenog u poslednjih desetak dana, čini se da će put do finala biti mnogo lakši domaćinu, nego SAD-u.

Prvi tvrd orah biće im „zmajčeki“, koji dosadašnjim igrama u Španiji na najbolji način predstavljaju članice bivše Jugoslavije koja je, posle drugog svetskog rata pa sve do raspada, bila strah i trepet na svetskim takmičenjima.

Tim „zelenih“ sastavljen je od sadašnjih, bivših i budućih NBA igrača, a na ruku im ide i činjenica da u ovom meču nemaju šta da izgube.

Pred duel SAD – Slovenija reporter Danasa se slikao sa Kevinom Durentom i Goranom Dragićem, a osim što je reč o posterima u prirodnoj veličini a ne samim igračima, ova fotka ima nekoliko „falinki“.

Prvo, Kevin Durent je još dvadesetak dana pred početak SP napustio reprezentaciju koju je na prošlom Mundijalu u Turskoj predvodio do zlata i ne nastupa u Španij, a drugo, na fotografiji izgleda kao da je reporter Danasa viši od aktuelnog MVP-ja NBA lige koji ima 2,06 i da je za glavu viši od Dragića (191 cm) sa čijeg bi temena, prema slici, bez podizanja na prste, mogao da pojede burek.

Dakle, ili je reporter Danasa izrastao desetak centimetara od početka Svetskog prvenstva ili su se Španci malo zeznuli kada je reč o autentičnosti fotografija košarkaša u prirodnoj veličini. Pre će biti da je ovo drugo.

U svakom slučaju, duel Slovenije i Amerike biće prava poslastica za sve one koji vole košarku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari