Da li će 1. decembra biti održan protest i totalna obustava rada u školama?

Ostavite komentar


  1. E da je ovde reč o osvešćenom i solidarnom društvu istovremeno bi u generalni-totalni (a ne kvazištrajk sa skraćivanjem radnog vremena) sa prosvetom stupili nauka i kultura jer je situacija identično katastrofalna. Da,problem je sa decom kada je o školama reč ali i prosvetni,naučni i kulturni radnici su roditelji pa će istrpeti isti problem zarad opšteg dobra. Svi drugi oblici protesta/štrajka biće neproduktivni kao i do sada a naravno da je tačno da desetine hiljada ne mogu dobiti otkaze pogotovu što to nisu sektori i nivoi obrazovanja gde odmah mogu „uskakati“ vijetnamci,turci,bangladežani i ko zna ko još da još više snizi i ponizi cenu radne snage.

  2. @Mileva, kako ONI vaspitavaju decu? Škole su na prvom mestu obrazovne ustanove, a decu primarno vaspitavaju roditelji.

  3. Najslikovitiji primer stanja u kome se nalizi prosveta je izgled one stolice ,koju je ucenik izmakao svojoj profesorki.

  4. Pitam se sto nikad ne strajkuju 20.juna?
    A,da tad imaju 2 meseca odmora pa plus prolecni raspust pa zimski raspust…cudo da imaju vremena kad i da strajkuju.

  5. @Mileva (radio) A kakve su zarade zaslužili oni u Srbiji mnogobrojni- totalno nepismeni,sa nezavršenom ili jedva završenom osnovnom školom što smatraju da prosvetni radnici a ne roditelji treba da budu glavni vaspitači dece?

  6. @Šarko akrobata
    Sa svim se slažem.
    Samo da dodam da je za početak trebalo da SVI nastavnici te škole stupe u totalni štrajk.
    Onda bi se, valjda, pridružili i iz ostalih škola.
    Dok smo ponizni poltroni, neće nas niko ceniti. Poltroni su niži oblik postojanja.

  7. @dane. Godišnji odmor profesora traje od 10. jula do 20.avgusta, odnosno 28 radnih dana, tako da nemojte pisati neistine.

  8. Briga nekog. Ionako im na kraju poklonite ocene. A i do diplome bilo čega može se alternativnim putem kroz prekvalifikacije i privatne fakultete.

  9. Strajk podrske za tetkice,koje su izgubile spor u vezi toplog obroka i regresa,pa sada moraju da plate i do 90000 din.sudske troskove.Sramota!!!

  10. Leskovčani i kragujevčani solidarisali se sa koleginicom iz Trstenika a sami tsteničani i čarapani ćute. Leeeej.

  11. Pod hitno ukinuti škole. Ovaj narod ima mentalitet robova a robovima ne treba škola već gospodar sa bičem u ruci…

  12. Sram vas bre bilo svi koji komentariseete za plate nastavnicke. Niske su i oko toga treba da se strajkuje. Mi obrazujemo decu i dajemo savete za dalju njihovu buducnost( uvek ima izuzetaka koji nisu dobar primer kao u svakoj profesiji). Neko je zavrsavao fakultete teske da bi radio tu gde radi da bi neko komentarisao veliki godisnji, visoke plate. Medicinska sestra sa srednjom skolom ima vecu platu od nastavnika. Radnica iz Lidla takodje. Neka imaju ali podignite malo i nasu profesiju na visi nivo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.