Moja želja za ovogodišnji Uskrs je da otkrijemo, spoznamo i iskusimo da nismo sami, zaboravljeni, da nas ne osvajaju izolovanost i smrt, već da nas u svemu obuzima snaga života, ljubavi i zajedništva – poručio je u Uskršnjoj poslanici beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.


On je pozvao porodice na porodična okupljanja, a crkvene zajednice na liturgijsku molitvu „jer naše okupljanje je uvek znak Uskrsa, života i nade“.

– Snaga vere jeste upravo u tome da se Isus otkrije u nama i među nama, što i on sam garantuje rečima: „Kada ste god okupljeni u moje ime, onda sam ja među vama“ – naveo je Hočevar u poslanici, dodajući da „izbegavati okupljanje u Isusovo ime samo je znak bekstva, skrivanja, propadanja i povlađivanja smrti“.

Beogradski nadbiskup je vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, 8. aprila, poželeo srećan praznik rečima: „Hristos je uskrsnuo – uistinu je uskrsnuo“, dok je vernicima, koji ga slave po julijanskom kalendaru, 15. aprila, čestitao pozdravom: „Hristos voskrese – vaistinu voskrese“.

Povodom predstojećeg praznika, Hočevar je uputio pismo patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, u kojem njemu, crkvenim velikodostojnicima i vernicima čestita najradosniji praznik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari