Kragujevčani su i juče radosno i u velikom broju dočekali karavan Danasa, koji je ponovo pohodio njihov grad, zarad promocije novine, ali i druženja, uz bogat asortiman prigodnih poklona, koje su danasovci delili čitaocima i prijateljima svog lista.

Već od ranih jutarnjih sati, naime, žitelji centra Šumadije tiskali su se ispred štanda Danasa u centru Kragujevca, preciznije na Trgu kod Krsta, gde su uz kupljeni primerak lista dobijali knjigu po želji, ili neki drugi poklon, po sopstvenom izboru, naravno.

Ekspedicija Danasa, koju su činili direktori, urednici, novinari i drugi zaposleni u listu, juče je posetila Kragujevac u okviru već uspostavljene tradicije da povodom početka nove školske godine danasovci u centru Šumadije darovite učenike ili neku od škola daruju prigodnim poklonima. Juče su posetili Osnovnu školu „19. oktobar“ u prigradskom naselju Maršić, čijim učenicima je direktor Danasa Dušan Mitrović uručio komplet vrednih knjiga. Direktorka škole Snežana Rajevac upoznala je goste sa istorijatom i aktuelnom situacijom u toj obrazovnoj ustanovi, čije ime evocira uspomene na 19. oktobar 1941, kada su vojnici nemačkog okupatora streljali 109 žitelja Maršića, što je bio uvod u veliku kragujevačku tragediju dva dana docnije (21. oktobra), kada su Nemci, uz pomoć Ljotićevaca, u ovdašnjim Šumaricama ubili nekoliko hiljada nedužnih Kragujevčana.

Predstavnike Danasa i juče su u zgradi gradske uprave primili čelnici Kragujevca, odnosno predsednik Skupštine grada Saša Milenić, zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković i član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje Dragoslav Milošević. Gradski rukovodioci ocenili su tom prilikom da je Danas dnevni list koji godinama već najpotpunije i najobjektivnije izveštava o zbivanjima u Kragujevcu i njegovom privrednom preobražaju. Na sastanku u zgradi gradske uprave najavljen je ne samo nastavak nego i unapređenje saradnje Kragujevca i Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari