Pojedinim košarkašima bio je idol, mnogi su redovno pratili njegove nastupe u NBA ligi, divili se neverovatnim driblinzima, a večeras (18.30) će sticajem srećnih okolnosti upravo igrači Hemofarma imati prilike da se u duelu sa Bešiktašem sastanu sa Alenom Ajversonom, jednom od najvećih NBA zvezda u poslednjoj deceniji. Već na startu Evrokupa Vrščane očekuje teško gostovanje najpopularnijem turskom klubu, čija je tradicija i istorija prelaskom Ajversona dobila na dodatnom značaju.

– Voljom žreba svrstani smo u dosta tešku grupu. Ona je ujednačena i mislim da niko nije izraziti favorit. Naše ambicije su jasne. Želimo da se domognemo druge faze. Optimizam gradimo na osnovu kvaliteta, koji će nadam se biti dovoljan za prolazak u sledeću rundu – naveo je Milan Mačvan.

Asvel je sigurno najpoznatiji tim u grupi B, Getingen najveća nepoznanica, a Bešiktaš sa Ajversonom, koji bi upravo u duelu sa Hemofarmom trebalo da debituje u crno-belom dresu, za nijansu kvalitetniji u odnosu na konkurenciju. Osim nekadašnje NBA vedete, turski predstavnik u sastavu ima iskusnog ruskog centra Fedora Liholitova, zatim zanimljivu peticu Endrua Džejmsa Ogilvija, kao i uvek opasne domaće igrače Jarangumea i Ozera. Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu pretrpela velike promene. Period adaptacije za mnoge igrače još uvek nije prošao, što bi Hemofarm morao da iskoristi. Bešiktaš ima dobar balans između spoljne i unutrašnje linije, ali je veliko pitanje kako će se igrači navići na stil igre Alena Ajverona, velikog potrošača lopti.

– Duel u Turskoj biće sigurno zanimljiv. Optimista sam, jer smatram da možemo iznenaditi Bešiktaš. Znamo kako se igraju ovakvi mečevi – zaključio je krilni-centar Vrščana.

Mada je u poznim igračkim godinama, trideset petogodišnji Ajverson sigurno će biti najveća inspiracija igračima Hemofarma. Vrščane očekuje težak duel, u kojem bi eventualnom pobedom olakšali sebi put do naredne faze Evrokupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari