Delegacija italijanskog grada Verone boravila je dva dana u Kragujevcu, gde je sa predstavnicima Poslovnog udruženja za eksploataciju i preradu kamena i prateću industriju „Kamen Srbije“ i čelnicima gradske uprave pregovarala o zajedničkoj organizaciji međunarodnog sajma kamena u centru Šumadije, ali i o eventualnom učešću firmi iz Italije u ovdašnjim projektima u oblasti infrastrukture, građevinarstva, poljoprivrede i prehrambene industrije.

Na prijemu koji je za goste iz Italije priredio gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović razgovaralo se i o stranom učešću u daljem razvoju Gradskog sajmišta „Šumadija sajam“. Delegacija iz Verone tokom dana posetila je kragujevačko sajmište, na kojem bi do naredne godine trebalo da bude izgrađena još jedna sajamska hala.

Predstavnici Poslovnog udruženja „Kamen Srbije“ najavili su da bi zajednički srpsko-italijanski sajam kamena u Kragujevcu već od naredne godine trebalo da postane najveća sajamska manifestacija tog tipa u jugoistočnoj Evropi.

U Kragujevcu su do ove godine organizovana četiri međunarodna sajma na kojima su učestvovale brojne domaće i inostrane firme za eksploataciju, preradu i dizajniranje kamena, te proizvođača opreme za njegovu obradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari