Bivši ministar poljoprivrede i član DS Saša Dragin nije napadnut u Pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Ustaničkoj, niti je zbog toga prebačen u Okružni zatvor, pošto se već tamo nalazi u pritvoru, kaže za Danas Draginov advokat Nikola Nikolić.

– Dosta je više tih „anonimnih izvora iz CZ-a“, koji svedoče samo o totalitarnom pristupu, u kome su novinari u službi policije. U ovom slučaju je reč ne samo o netačnim informacijama, izvrtanju istine, i o podmetanju, nego i o smišljenom i namernom skretanju pažnje. Pretpostavljam da je procenjeno da ovaj „predmet“ nije dovoljno u medijima, iako je reč o bivšem ministru. Posledica je i veliko uznemirenje porodice. Supruga Saše Dragina sa drugim advokatima pokrenuće parnični postupak protiv lista Kurir – navodi Nikolić za Danas.

Kurir je u petak objavio da su Dragina napali drugi pritvorenici prilikom šetnje u pritvoru Specijalnog suda, te da mu je slomljena ruka, kao i da je razlog bio to što su „kriminalci bili navodno ljuti zbog onoga što je radio kao ministar“.

– Nisu tačni medijski napisi da je bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin pretučen u pritvoru, izjavila je kratko medijima Zorana Vučićević iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Ona nije dala detaljnije informacije povodom ovog slučaja.

Ipak, Demokratska stranka je od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zatražila da joj dostavi izveštaj o tome da li je Dragin, maltretiran i zlostavljan u zatvoru. Poslanik DS i bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen rekao je novinarima u parlamentu da DS nema potvrdu da li se to zaista desilo ili nije. Dodao je da niko ne sme da bude maltretiran u zatvoru, kako od zatvorskih čuvara tako i od drugih zatvorenika.

– Zbog toga predlažemo i tražimo da nam Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dostavi izveštaj da vidimo da li se to zaista desilo ili ne. S druge strane, postoji skupštinska komisija koja je nadležna za kontrolu rada Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i tražimo da ta komisija sledeće nedelje poseti Dragina u zatvoru, da i mi i cela javnost saznamo da li u zatvorima ima protivzakonitog prebijanja ili ne, dodao je Homen. 

Osumnjičeni

Draginu, vlasniku konsultantske kuće Ces Mekon Zvonimiru Nikeziću i još četvorici osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja u aferi Azotara 26. decembra ističe pritvor do 30 dana, koji im je određen na predlog tužioca za organizovani kriminal. Oni su osumnjičeni da su nezakonitom preprodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili budžet Srbije za oko pet miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari