San Antonio imao je 17 poena prednosti protiv Detroita na svom terenu, ali su gosti pred poslednju četvrtinu poveli sa 82:72. Uzbudljivo je bilo do samog kraja, Sparsi su bili u dobroj poziciji da trijumfuju (104:101), ali nakon što je Miks pogodio dva slobodna bacanja Tim Dankan je loše izveo aut. Dženings je zatim uzeo loptu i 1,2 sekunde pre kraja dao koš za šesti uzastopni trijumf svog tima.

– Postajemo sve bolji. Na kraju smo imali i sreće. Naša rešenost da ostanemo u utakmici sve do poslednjih sekundi je bila ogromna – rekao je posle utakmice Sten Van Gandi, trener Detroita.

Mnogi su kritikovali trenera šampiona Grega Popoviča što je odlučio da pravi faul na plus tri u poslednjim sekundama ali im je on drčno odgovorio da je tako hteo. U njegovom timu, koji sa 21 pobedom i 15 poraza zauzima sedmo mesto na tabeli Zapada, najefikasniji bio je Džef Ajres sa 16 poena. Detroit je trenutno 13. na Istoku (11 pobeda, 23 poraza), a u tom timu najbolji su bili Dramond sa 20 poena uz 17 skokova, Monro je postigao 17, a junaci pobede Dženings i Miks po 13.

Samo još jedan meč odigran je u noći između utorka i srede, a Finiks je u gostima savladao Milvoki – 102:96 zahvaljujući dobroj igri u odlučujućoj četvrtini. Moris je bio lider sa 26 poena, Tomas je dodao 19, a Goran Dragić 16 uz šest skokova. Najt se u taboru Baksa istakao sa 26 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari