Đilas: Sve što o nama "peva" Bucke, govori Vučić (VIDEO) 1Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

„Glumite džentlmene a maltretirate žene…“, početak je refrena pesme Cosa Nostra koju izvodi izvesni reper Bucke.

Sama po sebi, pesma se ne bi izdvojila iz mora sličnih da reči nemaju simptomatičnu mantru koju naprednjaci redovno koriste – Đilas lopov, Sergej narkoman, Obradović fašista… Tako Bucke kaže da „žuta vlast neće ponovo da nas laže“, a da lideri opozicije „dripci, narkomani i fašisti“ maltretiraju žene, te da su mladi pobegli iz Srbije za vreme „vladavine žutih“ preko „Đilasovog mosta“ jer nisu imali posla.

Iako SNS nije zvanično stao iza ovog spota, nema sumnje da je napravljen u njihovoj kuhinji i po njihovoj narudžbini.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže za Danas da sve što o njima „peva“ Bucke – govori Vučić.

– On je inspirator mržnje koja se širi i koja je dovela do spota protiv Olivera Ivanovića nekad, i sad protiv Marinike i Aleksandra Obradovića, koji su, naravno, mnogo opasniji od ove nazovi pesmice. Bucketa i sve Buckete rodio je Aleksandar Vučić. On ih je stvorio i za to će kad tad odgovarati – poručuje Đilas.

Želite da podržite Danas?
Ako Vam se dopada ovaj tekst, ako nas pratite i verujete nam, podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa.

U Bucketovom spotu se u pojedinim kadrovima nalaze i tvitovi Željka Veselinovića, predsednika USS Sloga, koji ovaj muzički uradak ocenjuje kao „jeftin i bedan“ pokušaj anonimnog repera da jednom „potpuno idiotskom pesmom dođe do slave“.

– Potpuni anonimus je sigurno dobio podršku nekoga iz vlasti za realizaciju spota koji nije ni malo jeftin. Posle spotova sa letećim automobilima, picama iz kompjutera i sličnim naučnofantastičnim spotovima kojima su se građani smejali i koji nisu imali efekta, očigledno je došlo vreme da angažovanjem nekih pevača pokušaju da vređaju opoziciju i lidere opozicije – kaže Veselinović za Danas. On veruje da ni jedan iole ozbiljan pevač ne bi pristao da snima takve spotove, „pa su zato posegnuli za potpuno nebitnim likovima željnih publiciteta i slave preko noći“.

Pesmu je odgledao i kantautor Vlado Georgiev, koji kaže da mu je žao izvođača pesme.

– Pesma je nula. Uostalom, uklapa se savršeno u SNS rijaliti ambijent u kojem obitava sva netalentovana masa. Jadno i bedno – zaključuje Georgiev.

I pisac Marko Vidojković u Bucketovoj pesmi vidi jasan pečat naprednjaka.

– Naprednjački sindikat, kako je ova muzička beda osmišljena, najbolje oslikava to kakvi degenerici rade marketing naprednjacima. Kad počnu ovakvi izbljuvci da se pojavljuju, jasno je da je pacijent na umoru – pacijent je u ovom slučaju režim koji se služi ovakvim kreacijama. Nije čak ni autotjunovano, dakle nije čak ni muzički aktuelno, osim što je tekstualno i pojavno dno dna – ističe Vidojković za Danas.

Ni publika baš nije oduševljena Cosa Nostrom, sudeći po svega 400 lajkova i oko 4.000 dislajkova na Jutjubu, ali i po komentarima ispod pesme. „Mene je sramota dok ovo gledam“, „Na koga ovaj misli da maltretiraju žene?

Na SNS Jutku, lokalnog kabadahiju“, neki su od komentara dok se u jednom zaključuje da Bucke upravo stvorio novi rep pravac – „BOT RAP“.

Rep muzika je inače vezana za bunt, borbu protiv sistema i vlasti, a Bucke je svakako započeo novi pravac u kojem reperi podržavaju vlast i „pljuju“ po njenim protivnicima.

https://www.youtube.com/watch?v=k_kRiKd–sI

Bucke: Hvala što ste odgledali spot

Tekst za pesmu Cosa Nostra napisao je izvesni „Mali iz Češke“, muziku je uradio „Delta Miško“, dok je za aranžman bio zadužen „Patrik Ho“. Sa Draganom Milivojevićem Bucketom, koji je odrepovao pesmu, stupili smo u kontakt preko Fejsbuka i pitali šta je bio njegov motiv da otpeva pesmu.

„Moram vam reći da se ovde naša konverzacija završava, ne praktikujem ovakav vid komunikacije. Pozdrav i hvala što ste odgledali spot“, poručio nam je Bucke, koji nije želeo ni da se čujemo telefonom. Na ovoj društvenoj mreži pesmu je kačio više puta uz različite komentare. „Udaraju opozicionari sa svih strana, psuju, pljuju, primitivni su do maximuma, trn u oku im je istina koja se nalazi u ovom video-klip“, jedan je od njih, dok u drugom zaključuje da „Cosa Nostra grmi i širi se kao epidemija“.

Ivanović: Očekujem Bucketa na Eurosongu

– Pesma zvuči kao da je tekst pisao Goran Vesić, muziku Beba Popović a aranžman Željko Mitrović. Očekujem da nas predstavlja na Eurosongu – poručio je voditelj Ivan Ivanović, nakon višeminutnog smeha posle odgledanog spota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.