Obeleženo 26 godina od tragične smrti Dušana Jovanovića, dečaka romske nacionalnosti kog su prebili skinhedsi

Ostavite komentar


  1. Strasno,ne ponovilo se nikada. Najmanje šest uništenih života zbog verovatno ničim izazvanog afekta i ljudske gluposti koja je neunistiva.

  2. Dvadeset i šest dugih godina prošlo je otkako je Srbijom odjeknula vest da je Dušan Jovanović, trinaestogodišnji dečak preminuo nakon što su ga nemilosrdno pretukla dva “skinhedsa”. Iako mnogo puta ispričana, priča o smrti malog Dušana Jovanovića i danas stvara knedlu u grlu građanima širom zemlje. !!!

  3. Dušan Jovanović bio je trinaestogodišnji dečak romske nacionalnosti iz Beograda koga su ubili skinhedi i, kako su mediji tada pisali ultradesničari, Milan Čujić i Ištvan Fendrik.
    Kako mogu ubiti dete za nista sto nikada romi nisu nikome zla pocinila da taj narod su narod mira svih tih vekova nisu narod mrznja oni sto zele jeste mir i sloboda to je najvece bogastva u ovoj zemlji i da imaju svojih prava da zive ko ljudi !
    Čujić i Fendrik su u momentu izvršenja krivičnog dela imali po 17 godina. !!!

  4. Šta se desilo sa porodicom Dušana Jovanovića?
    Dušanovi otac i majka preselili su se ubrzo nakon tragedije iz Beogradske ulice na Slaviji u Orlovsko naselje u Mirijevu pošto nisu mogli da podnesu ni da budu u blizini mesta gde im je sin ubijen. To ni ja Sama nebi mogla !

    Dušana majka je više puta pokušala da oduzme sebi život i na kraju je u tome uspela.

    Tri godine nakon Dušanovog ubistva, njegov otac preživeo je prvi srčani udar, a zatim još nekoliko. Preživeo je i dva moždana udara
    Nakon toga su mu zbog tromboze amputirane obe noge. Aleksandar se godinama borio sa tugom koja ga je izjedala iznutra. Preminuo je krajem 2016. godine.
    Jako tuzna tragicna zalosna i nestecna tragedija ubijenog sina majke oca velika je to tuga da nisu ubili samo dete od 13 godina nego i oca i njegovu majku velika je zalosti i tuga !
    Dušanova mlađa sestra, Kristina, nikada nije imala priliku da upozna brata, jer je rođena tri godine nakon njegovog ubistva, ali je njen život izgrađen na pričama o Dušanu i sećanju na njega.
    Jos i sestra nije upoznala brata zalosno !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.