Pejsersi su već na startu finala Istočne konferencije pokazali da nisu bez razloga tokom sezone bili najnezgodniji rival Majamiju. Naime, Hit je tek nakon produžetka i to u njegovoj poslednjoj sekundi zahvaljujući Lebronu Džejmsu, tačnije posle uspešnog levog ulaza, slomio otpor Indijane (103:102), na startu finala Istočne konferencije.

Junak Indijane do tog trenutka, Pol Džordž, na kraju je ispao tragičar, s obzirom na to da je Džejms upravo njega zaobišao pre pobedonosnog koša. Do tog trenutka bek Pejsersa bio je u glavnoj ulozi. Prvo je trojkom obezbedio produžetak, a zatim je sa tri pogođena bacanja sekund pre isteka dodatnih pet minuta doneo minimalno vođstvo gostima.

Uvodni meč finala imao je sve elemente vrhunskog duela dve najbolje ekipe na Istoku. Indijana je odigrala veoma kvalitetno u odbrani, svaki put na ivici faula. Zvanični šampion je teško pronalazio rešenja u napadu i samo zahvaljujući verovatno najboljem igraču današnjice, uspeo je da trijumfuje. Džejms je sa 30 poena, 10 skokova i asistencija došao do devetog tripl-dabla u karijeri kada je u pitanju plej-of. Pejsersi su igrali raznovrsnije, imali su više opcija u napadu i evidentno kvalitetniju centarsku liniju Hibert-Vest. Sva četiri igrača po automatizmu išla su na ofanzivni skok nakon šuta kolege iz bekovske linije. Meč je obilovao oštrim duelima, naročito ispod koša. Nijedan tim nije imao ubedljivu prednost. Džejmsu su u košgeterskom smislu najviše pomogli Vejd (19p), Boš (17p) i Anderson (16p). Kod gostiju najviše su se istakli Džordž (27p) i Vest (26p). Naredni meč, takođe u Majamiju, na programu je u noći između petka i subote.

Džordan dovodi Hornetse

Majkl Džordan, vlasnik Bobketsa, odlučio je da Hornetse vrati u Šarlot. Nju Orleans je rešio da „prezime“ Hornets preimenuje u Pelikans, što je Džordan iskoristio i uz dozvolu NBA lige od 2014. Hornetsi će ponovo igrati u gradu u kome su i nastali 1988. Iako nikada nisu ostvarili neki poseban rezultat, Hornetsi su bili najgledaniji tim Lige, devet sezona nije bilo praznog mesta u hali. Iako novi Hornetsi neće naslediti tradiciju i rezultate tima koji se iselio 2002, pokušaće da povrate sjaj ekipe za koju su nekada nastupali Alonzo Morning, Glen Rajs, Kendal Gil, Leri Džonson, Magzi Bogs, Vlade Divac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari