Jesenju sezonu Književna radionica Rašić otvara dvostrukim korakom u oblasti elektronskih knjiga: zasnivanjem elektronskog saizdavaštva i širenjem palete elektronskih formata. U oblast elektronskog saizdavaštva KrR je počeo saradnju sa izdavačkim kućama koje Književnoj radionici Rašić poveravaju izradu i prodaju elektronskih formi knjiga ranije odštampanih na papiru.

Prvi izdavači sa kojima je KrR krenuo u akciju jesu Red Box i Levo krilo. Elektronska saizdanja njihovih naslova biće čitaocima dostupna na stranicama KrR, pod istim uslovima kao i samostalna izdanja ove izdavačke kuće. Prve knjige koje KrR nudi u okviru e-saizdanja su Jutro u banci Petra Lukovića, Ustanite, ovo je Internacionala Ljubomira Živkova, Devojčice, budite dobre Bojana Babića, Ljudske slabosti Predraga Čudića i Bensedin Radovana Nastića.

Paletu elektronskih formata knjiga, pored formata mobi i epub, od ovog septembra Književna radionica Rašić proširila je i formatom apk, odnosno formom aplikacije za uređaje sa operativnim sistemom Android (pametni telefoni, tablični računari). U formi Android aplikacija, izdanja KrR dostupna su na najjednostavniji i najpraktičniji način na platformi Android, koja predstavlja najdinamičniji i najbrže rastući segment elektronskog tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari