Posrtanje Reala

Ne nazire se kraj agoniji Real Madrida. Prvi put u istoriji „kraljevskog kluba“, ekipa sa Santjago Bernabeua vratila se poražena sa sva tri gostovanja na početku sezone (računajući i španski Superkup), pa posle subotnjeg kiksa na terenu Sevilje branilac titule ima neverovatnih osam bodova manje od večitog konkurenta Barselone. Trohovski je golom u prvom poluvremenu samo dao na ubrzanju krizi izabranika Žozea Murinja.

– Više od zaostatka bodova muči me činjenica da u ovom trenutku nemam tim. Vidi se da ova ekipa trenutno nema motivaciju i želju za nadigravanjem – priznao je „specijalni“ nakon, kako je rekao, zaslužene pobede Sevilje.

Barselona je, pak, lako „prešla“ preko Hetafea, mada dvostruki strelac Mesi nije imao pomoć povređenog tandema Inijesta – Sančez.

Poraz Milana

Nije lako navijačima Milana u ovoj Seriji A. Taman što su pregrmeli trijumf Sampdorije na njihovom San Siru, u prvom kolu novog izdanja najjače italijanske lige, crveno-crni su im u vikendu za nama priredili novo razočarenje. Ovog puta je Atalanta ponizila milaneze u njegovom domu, a gol Čigorinija – 0:1 zakucao je fudbalskog giganta za sredinu tabele.

Gosti su se „omrsili“ i u utakmici Kjeva i Lacija, koja je pripala rimskom timu – 1:3, u čijem dresu je blistao dvostruki egzekutor Hernanes. U derbiju kola, sinoć je tim našeg povremenog A reprezentativca Boška Jankovića dočekao Juventus, prvog favorita za osvajanje skudeta, neumoljivog i nepogrešivog u prošlih 180 minuta, a ljubiteljima najvažnije sporedne stvari s ovih prostora bio je zanimljiv i sinoćnji okršaj balkanske „legije“ iz Fiorentine i Katanije.

Goleada Arsenala

Nepredvidivi Arsenal „ukrao“ je slavu ostalim premijerligašima u minulom kolu. Posle prve dve runde engleskog prvenstva „tobdžije“ su imale svega dva boda, bez ijednog postignutog gola, a onda se četa trenera Arsena Vengera uspravila trijumfom protiv Liverpula, da bi sve bolju formu potvrdila „rafalom“ pogodaka u mreži nemoćnog Sautemptona – 6:1, pri čemu su, na radost navijača londonskog velikana, golmana gostiju matirala petorica različitih strelaca.

Posle neiskorišćenog penala u ranoj fazi meča, Mančester junajtedu trebalo je više od jednog poluvremena da vrati na centar Vigan, da bi potom rutinski učinio još tri puta – 4:0. Čelsi nije „ubo“ metu u duelu s Kvins Park Rendžersom, ali je osvajač prošle Premijer lige i pored tog remija bez golova zadržao vodeće mesto na tabeli. Isti učinak ostvario je aktuelni evropski šampion Čelsi, podelivši „plen“ sa Stoukom – 1:1.

Moćni Bajern

Bajern je vezao i treću prvenstvenu pobedu. Najveći, najtrojejniji i najbolji nemački klub lako je izašao na kraj s Majncom – 3:1, a da gosti nemaju šta da traže na teritoriji minhenskog giganta bilo je jasno već posle 12 minuta, koliko je domaćinu bilo potrebno da, golovima Mandžukića i Švajštajgera, kapariše još tri bundesligaška boda, za sigurno lidersko mesto tima trenera Jupa Hajnkesa.

Nema, međutim, opuštanja za Bavarce jer im za vratom diše grupa ekipa sa (po) sedam bodova, predvođena aktuelnim prvakom Borusijom iz Dortmunda. Srpski defanzivac Neven Subotić i društvo su u derbiju kola slistili Bajer iz Leverkuzena – 3:0, podsetivši na ozbiljnost napada na treću uzastopnu „salataru“.

Štutgart je, zato, nastavio s lošim partijama, pa ni iz trećeg pokušaja, ovog puta protiv Fortune, nije uspeo da dođe do premijerne pobede u novoj sezoni – 0:0.

Kiksevi favorita

Dan posle rutinske pobede PSŽ-a nad Tuluzom – 2:0, favoriti se nisu proslavili u subotnjim mečevima petog kola fudbalskog šampionata Francuske. Lil je imao u šaci slabašnu ekipu Troe, ali je poklekao u finišu tog gostovanja i morao se na kraju zadovoljiti samo jednim bodom – 1:1, dok je Sent Etjen potpuno podbacio kao domaćin najlošije plasiranom Sošou, kojem je taj jedan ali vredan pogodak izbrisao nulu sa bodovnog salda – 0:1.

Prvi put od starta tekuće Lige 1 slavio je Evijan i to s visokih 3:0 protiv Bastije, a raspoložena je bila i Nica u meču s Brestom – 4:2. Jedan od pogodaka za tim sa Azurne obale postigao je i nekadašnji fudbaler Rada i član mlade reprezentacije Srbije Nemanja Pejčinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari