Film „Dara iz Jasenovca“ najgledaniji program na domaćim televizijama u 2021. 1Foto: Aleksandar Letić

Film „Dara iz Jasenovca“ prikazan 20. februara na Radio-televiziji Srbije najgledaniji je TV program na domaćim televizijama u prošloj godini, pokazuju podaci agencije Nielsen Audience Measurement u koje je Danas imao uvid.

Radio-televizija Srbije, prema ovim podacima, nastavila je svoju dominaciju i u prethodnoj godini po broju najgledanijeg programa, odnosno 19 od „top 20“ programa emitovano je upravo na javnom servisu, dok je taj broj 2020. godine iznosio 17.

Na drugom mestu po gledanosti u prethodoj godini je dodela pehara na Rolan Garosu 13. jula, na trećem serija „Tajne vinove loze“ od 16. februara, te sledi kviz „Slagalica“ od 14. marta.

Na petoj poziciji je serija „Porodica“, na šestoj Liga Evrope odnosno meč Crvena zvezda-Milan, a za njima serija „Radio Mileva“.

Jedino mesto u 20 najgledanijih, a da nije na RTS, jeste serija „Igra sudbine“ prikazana na Prvoj televiziji 4. septembra, koja je zauzela osmo mesto na listi.

U top 10 su sa RTS Dnevni 2 i serija „Kalkanski krugovi“.

U 20 najgledanijih, prema Nielsenu, su serije „Nečista krv“, „Kamiondžije d.o.o.“, „Kaljave gume“ i „Drim tim“. Potom tu su „Roland Garos – studio“, finale Eurosonga, meč Crvena zvezda-Milan u okviru Lige Evrope, kviz Novogodišnja Slagalica i mečevi četvrtfinala i finala Evropskog prvenstva u odbojci kada je reprezentacija Srbije igrala sa timovima iz Francuske i Italije.

Pogledajte šta je bilo najgledanije 2020. godine na ovom linku.

Ova lista agencije Nielsen Audience Measurement, kako objašnjavaju, bazirana je na emisijama dužim od 10 minuta i na gledanosti ostvarenoj uživo plus odloženo do sedam dana. U analizu su uključene sve stanice sa nacionalnom frekvencijom, njihovi specijalizovani kablovski kanali, veće domaće i strane kablovske televizije.

Prethodnih godina takođe su među najgledanijim programima bili oni emitovani na RTS, a najčešće su to bili sportski događaji i domaće serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari