Georgiev: Vučić je proizvođač rijaliti programa u kome je on jedini učesnik 1foto FoNet Božana Pavlica

Slobodan Georgiev, direktor vesti Nove S, istakao je u razgovoru za „Novu“ da je Aleksandar Vučić odavno postao ne proizvođač politike nego medijskih sadržaja koji treba da zamene politiku i odlučivanje, „pa svedočimo sramotnom rijaliti programu u kome je on jedini učesnik“.

– U tom smislu vlade nema, jer osim odluka ministarstva trgovine o zamrzavanju cena i ministarstva energetike o merama štednje energije, nema nikakvih odluka niti politike. Oni koji se brinu za svoju političku budućnost, trude se da kada se kaže „aplauz“, to urade na najbolji mogući način, a kada se kaže „zviždi“ da udare po „neprijateljima“ koliko god mogu. I, sve to, po čitav dan na nacionalnim frekvencijama, na TV stanicama koje iz dana u dan uništavaju mogućnost da Srbija bude uređeno društvo i da u takvom društvu postoje kredibilni mediji, jer se iz sve snage trude da zatruju čitav prostor – rekao je Georgiev.

Upitan da prokomentariše uvođenje sankcija Rusiji, on je naveo da je Rusija virtuelni problem, te da problema i nema. Georgiev je istakao da Rusija više ništa neće moću da radi u Savetu bezbednosti,  ne može da nam pošalje gas ako smo izolovani, i da predstavlja temu „za plašenje naroda i razlog da se kuka i govori da zato pažljivo biramo vladu“.  

– Nažalost, moj je utisak da je ovde narod odavno oguglao. Sada su ga spremili pričom o apokalipsi, o natčovečanskoj borbi za struju i gas, da je ušteda već napravljena. Priča o inflaciji je potopljena kampanjom o povećanju plata i penzija, o nikad više novca u našim džepovima. Tako da, dobro je dok smo živi, a deca neka se spremaju da odu odavde – poručio je Georgiev.

Predstavljajući Dnevnik na Novoj S koji je startovao 1. oktobra umesto Pregleda dana, Georgiev je rekao da je promena posledica odluke kompanije da u okviru nove programske šeme TV Nova, koja želi da je svi građani vide na nacionalnoj frekvenciji, dobije svoj autentični informativni format.

– Mi koji smo pravili „Pregled dana“ prihvatamo se sad nove obaveze i nadamo se da ćemo biti još uspešniji, jer, nažalost, konkurencija je skoro pa nikakva i mi možemo u profesionalnim smislu da se poredimo samo sa regionom i našim kolegama sa N1 ovde u Srbiji. Gledaoci će dobiti više informacija koje ih neće činiti bezvoljnim i depresivnim, naprotiv – istakao je Georgiev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari