Skupština akcionara „Dnevnik holdinga“ u čijem sastavu je list Dnevnik, na predlog Republike i Grada Novog Sada, kao većinskih vlasnika, na jučerašnjoj vanrednoj sednici razrešila je stari i imenovala novi nadzorni odbor od pet članova.


Na ovaj način su Vlada Srbije i Grad Novi Sad preuzeli od pokrajinske administracije upravljanje „Dnevnik holdingom“. U nadzorni odbor su imenovani uglavnom članovi SNS-a koji već obavljaju pojedine poslove za novosadsku lokalnu upravu, a to su Marjana Dukić Mijatović (predsednica Skupštine akcionara Luke Novi Sad i članica nekoliko komisija i radnih tela novosadske vlasti), savetnici gradonačelnika Slobodan Milić i Nada Kobac, kao i Marko Topo i Srđan Vukmirović.

Novinadzorni odbor je smenio direktorku „Dnevnik holdinga“ Tanju Brdar i umesto nje imenovao Svetozara Karanovića, dosadašnjeg direktora marketinga preduzeća „Dnevnik Vojvodina pres“, prenosi Dnevnik. Prethodno je odbijen predlog da Vlada Vojvodine imenuje članove nadzornog odbora „Dnevnik holdinga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari