Bambi park, koji je devedesetih godina prošlog veka bio ponos Požarevca, sada je zarastao u korov i sa dotrajalim rekvizitima postao ruglo varoši, pa su o rešenju ovog problema počeli razgovori najodgovornijih iz Koncerna „Bambi – Banat“ i Grada Požarevca prema kojima će ovaj, nekada popularni zabavni centru za mlade, biti predat na upravljanje lokalnim vlastima.

Generalni direktor Koncerna „Bambi – Banat“, Miroslav Miletić, kaže da je sa gradonačelnikom Požarevca, Miodragom Milosavljevićem, razgovarao o ustupanju Bambi parka lokalnoj samoupravi. – Prilikom boravka u Požarevcu, gde smo razgovarali o objedinjavanju naših parcela u industrijskoj zoni, izrazili smo spremnost da naš Bambi park, koji poslednjih godina nije bio u upotrebi, a bio je sastavni deo turističke ponude, kao na primer Okružno zdanje, Galerija „Milena Pavlović Barili“, ergela „Ljubičevo“ i Arheološki park Viminacijum, ustupimo Požarevcu a za uzvrat rešimo naše potrebe u industrijskoj zoni. Očekujem da se to reši u toku ove godine jer ulažemo napore da uknjižimo parcele na kojima se nalaze naše fabrike u Požarevcu već duže od 40 godina. Stručne službe „Bambi – Banata“ i grada Požarevca treba sada da iznađu rešenje, rekao je Miletić.

U Požarevcu očekuju da se dogovor sa „Bambi – Banatom“ što pre postigne i da grad već počne uređujenje Bambi parka. Po rečima gradonačelnika Miodraga Milosavljevića, taj prostor, posle sređivanja, ponovo će služiti mladima. – U budžetu za iduću godinu biće predviđena sredstva za ponovo privođenje Bambi parka nameni. Taj prostor biće obogaćen i novim sadržajima jer tu planiramo da uradimo i skejtbord stazu kao i druge sadržaje za mlade jer se taj prostor nalazi pored Sportskog centra i gradskog fudbalskog stadiona a u neposrednoj blizini je i Hipodrom koji smo, takođe, preuzeli od Konjičkog društva i vratili ga gradu, kaže gradonačelnik Milosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari