Ako je suditi po rečima potpredsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojše Čovića na sednici Skupštine kluba, nekadašnjem gigantu iz Ljutice Bogdana ne piše se dobro. Čović je potvrdio da su dugovi kluba i dalje ogromni i da je egzistencija i te kako ugrožena.


– Moramo da budemo surovo realni. Deblokirali smo račun, ali niko nam ne garantuje da već sutra neće da bude blokiran. Vlada uverenje da je nova uprava unela novac u kamionima i vagonima pa će odjednom svi da se naplate. Znam da je svima teško, ali ako Crvena zvezda ode u bankrot, povući će sa sobom pola Superlige, a manji su problem brojni menadžeri, poverioci i banke – istakao je Čović.

On je potvrdio da su rashodi kluba prošle godine bili veći od deset miliona evra.

– Ukupni rashodi u 2012. godini su 20.117.193 evra, a prihodi 9.227.652. Mi smo za godinu dana unapred potrošili godišnji budžet od deset miliona evra. U veoma smo teškoj finansijskoj situaciji i bez redukcija ne možemo ništa da učinimo – jasan je Čović.

– Znam da od juna nisu uplaćene plate zaposlenima, znam i da bismo svi u klubu voleli da možemo da vam damo pune plate, ali videli ste koliko je podeljeno ono s čime smo raspolagali. Jedino za šta mogu da se založim je minimalac od 22.000 dinara i to da nema premija. Ovde su premije postojale na čudnim osnovama. Nisam video klub u kojem za rezultat ekipe može sekretaraica da bude nagrađena. Svaki dan nešto novo naučim, recite mi da li je to realno? – zapitao se Čović, koji je potvrdio da je Zvezda prema ugovoru trebalo od „Gasproma“ da dobije četiri miliona evra, ali je za sada dobila samo 250.000 evra i ne zna se kada će dobiti ostatak.

– Od kada je krenula rekonstrukcija kluba, Zvezda je pustila 220 menica, pa će sredinom jula na naplatu stići oko 15 miliona evra. Još jednom konstatujem da je to izuzetno teška situacija i da zaista moramo da se uozbiljimo – nije ostavio dilemu Čović da se klub nalazi u očajnoj finansijskoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari