Partizanovi fudbaleri ne pronalaze se, izgleda, u izreci o zmiji, ujedu i gušteru, jer da je drugačije sigurno bi sa strahopoštovanjem razmišljali i pričali o ponovnim susretima oči u oči s Ludogorecom, posle prošlogodišnje eliminacije od prvaka Bugarske.

STADION: Ludogorec Arena. KAPACIET: 7.000 mesta. SUDIJA: Ken Hansen (Danska).

LUDOGOREC: Stojanov, Vitinja, Šoko, Aleksandrov, Đakov, Mantua, Kaisara, Dijakov, Espinja, Abalo, Marselinjo. Trener Stojčo Stojčev.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Ninković, A. Živković, Lazović, Škuletić. Trener Marko Nikolić.

 

Šta više, veruju da će im u istom, trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona vratiti milo za drago, a s rezultatskom osvetom početi već na večerašnjem gostovanju „legiji stranaca“ iz Razgrada, koja je leta 2013. na svom terenu slavila s 2:1, a Humsku osvojila s 1:0.

– Teško će im biti da dva puta zaredom izbace istu ekipu. Kao što je uvek teže odbraniti neki trofej, nego ga osvojiti. Jesu Bugari sačuvali tadašnji tim i ojačali ga s nekolicinom dobrih i skupih stranaca, ali Partizan nije ista ona ekipa. Sada smo bolji, iskusniji i uigraniji nego prošlog leta. Spremni smo da se na potreban način suprotstavimo dobro poznatom protivniku – objašnjava standardni levi bek viceprvaka Srbije i crnogorski reprezentativac Vladimir Volkov.

Iskusnog defanzivca „parnog valjka“ nije potrebno podsećati na svu moguću korist od plasmana u plej-of.

– Ovo je jedna od dve najbitnije utakmice ove godine. Pobeda u dvomeču s Bugarima donosi nam mnogo u fudbalskom i finansijskom smislu. Zato bi bilo jako dobro ako bismo napravili pozitivan rezultat za revanš. Svim silama ćemo probati da ispunimo taj prvi uslov za prolaz dalje – najavljuje Volkov.

Petar Škuletić, jedan od dvojice „zakucanih“ centarfora u startnoj postavi i ovosezonskoj postavci 4-4-2, očekuje „težak duel s iskusnom ekipom“, vrlo „motivisanom da pobedom stavi tačku na seriju slabih igara i rezultata u par poslednjih nedelja“, ali tvrdi da to neće promeniti Partizanov fudbalski stil.

– Nećemo odstupati od svoje igre, što se vidi i po dvojici napadača u timu. Videli smo dosta prostora u domaćinovoj odbrani, koji bi trebalo iskoristiti.

Samo da budemo pametni, složni i budni na terenu – tvrdi robusni špic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari