Drugi reket Srbije Janko Tipsarević nikako ne uspeva da pronađe pravu formu, a tokom jučerašnjeg dana poražen je u prvom kolu Masters turnira u Madridu, od 20. tenisera sveta, Argentinaca Huana Monaka, sa 2:0 (7:5, 6:3). Učinak srpskih predstavnika popravio je Viktor Troicki, koji se mučio, ali je na kraju ipak savladao Španca Marsela Granoljersa u tri seta (7:5, 4:6, 6:2).


Tipsarević ove sezone nikako ne može da se „iskobelja“ iz serije loših rezultata, a poraz od Monaka mu je 10 ove sezone (upisao je i 11 pobeda). Jučerašnji meč obeležili su preokreti, a Janko je poražen u svom stilu iako je u prvom setu imao u dva navrata brejk prednosti i servis za vođstvo od 1:0. Argentinski reprezentativac uspeo je da izbori taj-brejk, u kojem je takođe viđeno dosta oscilacija na obe strane, ali je pribraniji ostao 20. igrač sveta. Dosta „mirnija“ bila je druga deonica kada je samo jedan brejk Monaka, u šestom gemu, odlučio pobednika, koji će se u drugom kolu sastati sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.

Treći predstavnik Srbije u muškoj konkurenciji, Viktor Troicki, posle više od dva sata igre pobedio je Marsela Granoljersa nakon velike borbe. Na početku prvog seta viđena je razmena brejkova, ali je u samom finišu srpski teniser još jednom oduzeo servis devet mesta bolje rangiranom protivniku i poveo sa 1:0. U drugoj deonici Španac je pojačao tempo, napravio dva brejka, Viktor je uspeo da vrati samo jedan i potpuno očekivano meč je ušao u odlučujući set, gde je Troicki ubedljivom igrom obezbedio duel drugog kola, gde će igrati protiv 14. nosioca, Japanca Keija Nišikorija.

Novak i Ana sinoć na terenu

Najbolji srpski teniser i teniserka, Novak Đoković i Ana Ivanović, svoje mečeve drugog kola Mastersa u Madridu odigrali su sinoć. Prvom reketu sveta suprotstavio se Bugarin Grigor Dimitrov, a ukoliko trijumfuje, protivnik u osmini finala biće mu bolji iz duela Santjago Điraldo – Stanislas Vavrinka. Ivanovićeva se u toku večeri sastala sa manje poznatom Južnoafrikankom Šanel Šepers.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari