Na WTA turnirima ove nedelje Srbija će imati tri predstavnice. Jelena Janković nastupaće i Nirnbergu, dok će Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc pokušati da ostvare što bolje rezultate u Birmingemu.


Kao prvi nosilac u nemačkom gradu, Jankovićeva se na startu sastaje sa Holanđankom Arančom Rus, trenutno 100. teniserkom na WTA listi. Njih dve nisu imale dosta prilika da odigraju međusobne duele, a u samo jednom meču prošle godine trijumfovala je srpska teniserka sa 2:0. Ukoliko upiše još jednu pobedu, Jankovićeva će se u osmini finala ovog turnira sastati sa Johanom Larson ili Anabel Medinom Gariges. Turnir u Nirnbergu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

U isto vreme u Birmingemu na travnatoj podlozi boje Srbije brane Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc. Jovanovski se sastaje u prvom kolu sa malo poznatom Judžin Bušar, 19-godišnjom Kanađankom koja je trenutno 77. na WTA listi, dok će Dolonc imati sa druge strane mreže nešto slabije rangiranu protivnicu, Mariju Žoao Koler, 105. igračicu sveta. Ukoliko upišu pobede, Dolonc će se u drugoj rundi sastati sa Nemicom Monom Bartel, a Jovanovski najverovatnije sa Andreom Hlavačkovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari