Za razliku od ostalih novajlija u zadnjoj lini Partizana, levi bek Vladimir Volkov već je ušao u sistem rada crno-belih. Dvadesetpetogodišnji Nišlija stigao je iz moldavskog Šerifa još u finišu prošlog prvenstva, pa bi brže od drugih trebalo da se „uživi“ u ulogu u novom klubu.


– I jesam i nisam u prednosti u odnosu na ostale. Osetio sam atmosferu, upoznao ekipu, stručni štab i upravu novog kluba, ali pošto sam stigao u finišu prvenstva, u vreme već izvesne odbrane titule, treninzi nisu bili tehničko-taktički kao sadašnji. Gledao sam Partizan i pre mog transfera, poznat mi je stil igre koji trener Stanojević forsira, međutim tek na ovim pripremama ulazim u suštinu priče – objašnjava prvo od brojnih pojačanja srpskog prvaka, posle jučerašnjeg jutarnjeg treninga na vrelih 30 stepeni na slovenačkom Pohorju, na kraju kojeg su se igrači rashlađivali u malo većim dečijim bazenima s vodom punom leda.

Kako će povređeni Lazevski verovatno propustiti kompletne pripreme, a Stankoviću (štoper), Ivanovu (štoper) i Davidovu (krilo) to nije prirodna pozicija, jedan od najboljih igrača kluba iz Tiraspola u kvalifikacijama za minulu Ligu šampiona i potonjoj Ligi Evrope jedino je pravo rešenje na levoj ivici odbrambenog bedema.

– Sve je to tačno, ali ništa ne znači. Partizan je veliki klub, sa više dobrih rešenja na svakoj poziciji u timu, pa nemam pravo, ne mogu i ne želim da se opuštam. Borim se za poziciju kao i svi pobrojani saigrači. Bez startne prednosti i bilo kakvih privilegija. Na svaki trening gledam kao novo dokazivanje.

Iako je kupljen kao bek, i to bio najveći deo karijere, ne bi bilo iznenađenje ako ga budemo gledali uz istu aut liniju u veznom redu.

– Vidim da šef preferira bekove koji u isto vreme dobro zatvaraju prilaze svom golu i pomažu u napadu. U Šerifu sam najčešće igrao po krilu i odrađivao dosta posla u ofanzivi. Nije bilo sezone u kojoj sam dao od manje deset golova. Prošle sam u kvalifikacijama za LŠ dva puta pogodio mrežu i tri puta u Ligi Evrope namestio gol šanse kolegama. Struka će da odluči gde sam i kakav najpotrebniji – spreman je na obe uloge nesuđeno pojačanje Crvene zvezde u prošlom zimskom prelaznom roku.

– Muka mi je više od te priče o Zvezdi i Partizanovom otimanju. Trener Prosinečki i sekretar stručnog štaba Vasilijević dolazili su u Moldaviju i ubeđivali me da dođem na Marakanu, ali nisu se ponudom obratili Šerifu tako da je ta priča završena pre nego je uopšte počela. I neću više da se vraćam na nju. Mogao sam ovog proleća i u Genk, ali sam odustao od usmenog dogovora s Belgijancima i došao u Partizan. Crno-beli su najbolji izbor. U svakom pogledu – podvlači Volkov, inače ubeđen da će „parni valjak“ i peti put zaredom odneti šampionski pehar.

– Mediji forsiraju teoriju o nikada težoj odbrani titule sledeće sezone, a ja baš mislim suprotno. Još smo jači nego što smo bili, i kadrovski i psihički. Imamo pobednički mentalitet, a Zvezda ima s time problem u poslednje vreme. Verujem da ćemo osvojiti i petu titulu – zaključuje defanzivac Partizana, koji će večeras u Ljubljani odigrati prijateljski meč s Olimpijom, povodom proslave 100 godina fudbala u tom gradu (20.00, Sport klub plus).

Brazilac Velingson na probi

Novo lice među crno-belima. Na probu u klub iz Humske došao je Velingson de Sousa. Dvadesetjednogodišnji levokrilni vezista iz Brazila na Pohorje je stigao iz bivšeg kluba Mateje Kežmana, Južne Kine iz Hong Konga, a pre Dalekog Istoka igrao je u klubovima iz svoje zemlje – Sumari i Brasilisu.

Pašeko potpisao, problemi s Labrinom

Eduardo Fereiro Abdo Pašeko (24 godine) definitivno je Partizanov. Strelac 26 gola u prošloj sezoni brazilskog prvenstva je u noći između utorka i srede potpisao četvorogodišnji ugovor, (navodno) vredan između 1.600.000 i dva miliona evra, pa će u najskorije vreme put Pohorja. Sa Karlosom Labrinom stvari nisu tako izvesne. Palermo i čileanski štoper (20) pristali su još prošle nedelje na uslove jednogodišnje pozajmice, ali se italijanski klub u međuvremenu oslobodio jednog stranca, pa sada razmišlja da li da pusti talentovanog defanzivca. U Partizanu ipak veruju u realizaciju transfera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari